- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σεισμός 3ης Μαρτίου 2021: Παράταση υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής

Ορισμός νέας προθεσμίας υποβολής αιτήσεων σχετικά με τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια που επλήγησαν από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 σε περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

  1. Ορίζεται νέα προθεσμία, έως την 20η Νοεμβρίου 2023 (αρχής γενομένης από τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης σε Φ.Ε.Κ.), εντός της οποίας, εφόσον άλλως δεν ορίζεται μεταγενέστερη προθεσμία, οι ιδιοκτήτες πληγέντων, από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, κτηρίων που βρίσκονται στις περιοχές που έχουν οριοθετηθεί με τις υπό στοιχεία Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./6350/Α325/11.03.2021 και ΔΑΕΦΚ- ΚΕ/9028/Α325/17.05.2021 κοινές υπουργικές αποφάσεις, οι οποίοι δεν έχουν κριθεί δικαιούχοι πρώτης αρωγής έναντι Στεγαστικής Συνδρομής, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την έκδοση άδειας επισκευής και τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής (Σ.Σ.) ή για τον καθορισμό δικαιούχου στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση ή αποπεράτωση κτηρίου.

Β. Ορίζεται νέα προθεσμία, έως την 3η Μαρτίου 2023 (αρχής γενομένης από τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης σε Φ.Ε.Κ.), εντός της οποίας οι ιδιοκτήτες πληγέντων, από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, κτηρίων, οι οποίοι έχουν κριθεί δικαιούχοι πρώτης αρωγής έναντι Στεγαστικής Συνδρομής, υποχρεούνται να υποβάλλουν αίτηση για την έκδοση άδειας επισκευής και τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής (Σ.Σ.) ή για τον καθορισμό δικαιούχου στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση ή αποπεράτωση κτηρίου.

Οι εν λόγω αιτήσεις θα υποβάλλονται στην αρμόδια Υπηρεσία, συνοδευόμενες με τα απαραίτητα δικαιολογητικά σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι σχετικές κοινές υπουργικές αποφάσεις περί χορήγησης στεγαστικής συνδρομής καθώς και οι υπουργικές αποφάσεις καθορισμού διαδικασιών χορήγησής της.