- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σημειωματάρια τέχνης με τη Sonia Delaunay και Αμέτρητη διασκέδαση, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, οι Καλοκαιρινές δραστηριότητες, που υλοποιούνται καθημερινά με σκοπό την προώθηση της φιλαναγνωσίας, αλλά και της δημιουργίας!!!

«Αμέτρητα πράγματα, αλλά και αμέτρητες έννοιες» προσπαθήσαμε να μετρήσουμε μαζί με τα παιδιά στις Παιδικές Βιβλιοθήκες «Αγγελική Βαρελλά», «Παυσιλύπου» και συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα» του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας.

Πόσα είναι τα πράγματα που μπορούμε να μετρήσουμε; Πόσα είναι τα αμέτρητα; Πόσα δεν τελειώνουν καθόλου και μένουν για πάντα μαζί; Αφού διαβάσαμε το όμορφο παραμύθι της Μαρίας Αγγελίδου «Τα αμέτρητα», με τις ωραίες εικόνες του Βασίλη Σελιμά, από τις εκδόσεις Ίκαρος, βαλθήκαμε μαζί με τα παιδιά, να καταγράψουμε τα πράγματα που μπορούμε να μετρήσουμε και άλλα πάλι όχι!

Μετρήσαμε αντικείμενα της βιβλιοθήκης, μετρήσαμε, μύτες και δάχτυλα, μέσα και έξω από την βιβλιοθήκη, δέντρα, παγκάκια, σκαλοπάτια, γάτες και σκύλους, γέλια και κλάματα, χαρές και λύπες και πολλά άλλα και τα καταγράψαμε όλα στο πολύ ωραίο έντυπο των εκδόσεων «Ίκαρος», που «προσαρμόσαμε» για τις ανάγκες των βιβλιοθηκών μας, αλλά τον ενθουσιασμό και την όρεξή μας, δυστυχώς δε μπορέσαμε να τα μετρήσουμε… ήταν Αμέτρητα!!!

Η τέχνη ήταν και θα είναι πάντα ένας μοναδικόςτρόπος έκφρασης για τον άνθρωπο  χωρίς όρια, υπαρκτή σε ότι υπάρχει γύρω μας, κάτι που η Sonia Delaunay το είχε αντιληφθεί και υποστήριζε πως ζωή και τέχνη είναι ένα και το αυτό!!

Με αφορμή το βιβλίο του Herve Tullet «Χρώματα»,  από τις εκδόσεις Νεφέλη, γνωρίσαμε τα θερμά και τα ψυχρά χρώματα, τους έντονους συνδυασμούς, αφήσαμε τη φαντασία με αφηρημένο τρόπο, δημιουργώντας έργα σαν της Ουκρανικής καταγωγής, Γαλλίδας καλλιτέχνιδας, κάνοντας όμως και τις δικές μας μοναδικές εικαστικές παρεμβάσεις!!!

Από την Δευτέρα 27 Ιουνίου ξεκινάνε επίσημα οι δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας ανάγνωσης  και δημιουργικότητας 2022, που οργανώνει και συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, στις παιδικές βιβλιοθήκες «Αγγελική Βαρελλά», «Παυσιλύπου», συνοικιών «Αγίου Φανουρίου», «Αγίου Νικολάου» «Λάκας Μαντζάρα» και Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου», με βάση το υπέροχο και διαχρονικό βιβλίο του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Τα ψηλά βουνά» και τίτλο της εκστρατείας: «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα»

Πρόγραμμα λειτουργίας της κάθε βιβλιοθήκης, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας & Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας, ενώ στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο link: http://network.nlg.gr/library/ μπορείτε να δείτε τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 10 έως τις 11:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 14 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Όσοι θέλουν ν’ αφήσουν το «στίγμα» του και να συμμετέχουν ως εθελοντές στην καλοκαιρινή μας περιπέτεια, δεν έχουν παρά να συμπληρώσουν την αίτηση που θα βρουν στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας.

Κι αυτό το καλοκαίρι, στις βιβλιοθήκες μας, «άκουσε, δες, μάθε, γέλα»!!!