- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων: Το νομοσχέδιο έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας συμπαραστέκεται και επικροτεί τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι διανομείς της e-food μέσα από τα ταξικά τους σωματεία για τα δίκαια αιτήματα τους, ενάντια στον εκβιασμό της εργοδοσίας που επιδιώκει να μετατρέψει τους διανομείς από μισθωτούς εργαζόμενους σε “συνεργάτες”. Έτσι θέλουν να αναγκάσουν τους εργαζόμενους να χαρίσουν τα δικαιώματα τους όπως δώρα Χριστουγέννων & Πάσχα, άδειες, νυχτερινές προσαυξήσεις και ασφαλιστικές εισφορές που να καλύπτουν μόνο οι εργαζόμενοι. Να δουλεύουν με το “κομμάτι” και αν έχει δουλειά να πληρώνονται, ειδάλλως να περιμένουν στο δρόμο μέχρι να πάρουν παραγγελία.

Η μεγάλη συμμετοχή εργαζόμενων στις απεργιακές κινητοποιήσεις και η τεράστια νίκη τους, κατάφερε την οπισθοχώρηση της εργοδοσίας ώστε όχι μόνο να μην αλλάξει η εργασιακή τους σχέση προς όφελος της εργοδοσίας αλλά και οι ήδη 3μηνες συμβάσεις να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι αντεργατικές ρυθμίσεις του νόμου έκτρωμα-Χατζηδάκη που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ πρόσφατα σε συνέχεια των προηγούμενων αντεργατικών νόμων της κυβέρνησης Σύριζα.

Τα ταξικά σωματεία δεν υπέστειλαν ποτέ τη σημαία, το νομοσχέδιο έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά. Οι εργαζόμενοι έχουν την δύναμη να ανατρέψουν αντεργατικούς νόμους και να αποσπούν ακόμα και κατακτήσεις. Μέσα από την ενότητα τους και την πραγματική τους δύναμη που είναι τα σωματεία και ο οργανωμένος και συλλογικός αγώνας.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις σε αρκετές πόλεις της χώρας, έστειλε μήνυμα απειθαρχίας και σύγκρουσης σε όσους νομίζουν ότι τελείωσαν με τα εργατικά δικαιώματα. Ο νόμος-έκτρωμα της ΝΔ, ο οποίος άνοιξε τις ορέξεις της εργοδοσίας και απελευθέρωσε τα χέρια της, θα σπάσει στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, στο δρόμο.

Οι εργαζόμενοι να προετοιμάσουν την διεκδίκηση για μόνιμη και σταθερή δουλειά , για αυξήσεις στους μισθούς , για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, για υπεράσπιση και διεύρυνση των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Για όλα εκείνα που εν έτει 2021 έπρεπε να είναι αυτονόητα, σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες της παραγωγής και τις ανάγκες των εργαζομένων.