- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΣΘΕΒ: Χρηματοδοτικές ευκαιρίες για επιχειρήσεις στον κλάδο της υγείας και της αγροδιατροφής

Ο ΣΘΕΒ και το Δίκτυο Πράξη πραγματοποίησαν με επιτυχία το διαδικτυακό εργαστήρι με θέμα: «Χρηματοδοτικές ευκαιρίες στους τομείς της Υγείας και της Αγροδιατροφής στον Ορίζοντα Ευρώπη», την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου.

Το εργαστήρι διοργανώθηκε με στόχο την ενημέρωση των επιχειρήσεων στον κλάδο της υγείας και της αγροδιατροφής για τις χρηματοδοτούμενες ευκαιρίες έρευνας και ανάπτυξης μέσω του νέου προγράμματος πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με συνολικό προϋπολογισμό 95,5 δισ. ευρώ.

Η κ. Έλενα Καματέρη, Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ καλωσόρισε του συμμετέχοντες τονίζοντας τη σημαντικότητα εμπλοκής των επιχειρήσεων και αξιοποίησης των ευκαιριών όπως αυτές που προσφέρει το πρόγραμμα Ορίζοντας Ευρώπη για την ευημερία και ανάπτυξη τόσο των ίδιων των επιχειρήσεων όσο και του κοινωνικού συνόλου. Επίσης, σημείωσε τις συνεχείς προσπάθειες του Συνδέσμου για ενημέρωση μέσω συνεργασιών που έχει αναπτύξει με φορείς όπως το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ.

Στη συνέχεια, η κ. Κατερίνα Παπαδούλη, Εθνικό Σημείο Επαφής στον Ορίζοντα Ευρώπη από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ παρουσίασε το νέο πρόγραμμα πλαίσιο, τις κατηγορίες που έχει αλλά και τις προτεραιότητες που έχει θέση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ευκαιρίες για τη θεματική περιοχή του Cluster 6 που αφορά τον κλάδο της αγροδιατροφής, τους βασικούς στόχους, τις ευρωπαϊκές προτεραιότητες και πολιτικές που έχουν τεθεί για τη θεματική περιοχή.

Ακόμη, η κ. Βασιλική Καλοδήμου, Εθνικό Σημείο Επαφής στον Ορίζοντα Ευρώπη από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ αναφέρθηκε στη θεματική περιοχή του Cluster 1 για την υγεία και τις γενικές κατευθύνσεις που έχουν δοθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τους ρόλους που μπορεί να έχει μια επιχείρηση αλλά και τις εθνικές προκηρύξεις. Τέλος, η κ. Μαρία Σαμαρά, Επικεφαλής ομάδας Εθνικών Σημείων Επαφής του Δικτύου ΠΡΑΞΗ παρουσίασε τον ρόλο και τις υπηρεσίες του Εθνικού Σημείου Επαφής στα προγράμματα πλαίσιο Δικτύου ΠΡΑΞΗ το οποίο αποτελεί μονάδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Ο ΣΘΕΒ και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ θα συνεχίσουν τις δράσεις τους για την υποστήριξη επιχειρήσεων αλλά και τη γενικότερη ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω ενημερωτικών εκδηλώσεων αλλά και στοχευμένων συναντήσεων με επιχειρήσεις.