- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΣΘΕΒ: Παρουσίαση της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας Access2Markets

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, με την υποστήριξη του Europe Direct της Περιφέρειας Θεσσαλίας διοργανώνει διαδικτυακή (μέσω zoom) ενημερωτική ημερίδα για την παρουσίαση της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Access2Markets», τη Δευτέρα 7 Ιουνίου (14.00-15.30).

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας για τα εργαλεία της διαδικτυακής πύλης “Access2Markets”, η οποία έχει στόχο να διευκολύνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν εμπορικά σε τρίτες χώρες και να αξιοποιήσουν το προτιμησιακό καθεστώς των εμπορικών συμφωνιών της ΕΕ, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες, όπως σχετικά με δασμολογικό καθεστώς, κανόνες καταγωγής, ειδικές απαιτήσεις τρίτων χωρών κ.λπ.

Ομιλητές της διαδικτυακής ημερίδας θα είναι η   κα Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής η οποία θα παρουσιάσει την πλατφόρμα και θα αναλύσει τις εξαγωγικές δυνατότητες και προοπτικές των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ η κα Νίκη Κουμαδωράκη, Νομικός με ειδίκευση στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, θα παρουσιάσει διαδραστικά με πρακτικά παραδείγματα εφαρμογής της διαδικτυακής πύλης.

Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνουν ο κ. Βασίλειος Χατζηκαμαγιάννης, Επικεφαλής του EuropeDirectτης Περιφέρειας Θεσσαλίας και η κα Ελενα Καματέρη, γεν. διευθύντρια του ΣΘΕΒ.

Η ενημερωτική ημερίδα εντάσσεται στα πλαίσια της υπηρεσίας «Sthev export winners», η οποία για 30 και πλέον χρόνια συνεχίζει να στηρίζει της επιχειρήσεις που ασχολούνται με τις εξαγωγές ή θέλουν να εξάγουν, συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια και στη διεθνή ανάπτυξή τους.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Συνδέσμου (https://www.sthev.gr/2021/06/01/access2markets_ekdilosi/ [1])

ή να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του ΣΘΕΒ, τηλ. 2410555507 και email: sthev@sthev.gr [2] (αρμόδιος κ.Κων/νος Γρηγορίου ) μέχρι την Παρασκευή 4 Ιουνίου.