- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στην Απεργία στις 6 Απρίλη οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός μια γροθιά!

Μία ενιαία κατεύθυνση διαπερνά τους αγώνες των υγειονομικών, όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων με γνώμονα τις δικές μας ανάγκες.

Στον αντίποδα, μία ενιαία κατεύθυνση διαπερνά και την εφαρμοζόμενη πολιτική από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις με γνώμονα τα κέρδη λίγων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε όλους τους κλάδους και τομείς.

Στην Υγεία:

Στα εργασιακά:

Στην ακρίβεια:

Πριν από 2 χρόνια, βάφτισαν τη μάχη ενάντια στην πανδημία ως «πόλεμο» ενάντια σε έναν αόρατο εχθρό για να κρύψουν τον πραγματικό εχθρό, δηλαδή την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας με όλους τους τρόπους, υποχρηματοδότηση, ελλείψεις, εμπορευματοποίηση. Η πολιτική τους είναι ο πραγματικός εχθρός που άφησε ανυπεράσπιστο το λαό στον «πόλεμο» με την πανδημία.

Σήμερα, βαφτίζοντας τη λήξη της πανδημίας, που όμως είναι εδώ με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες νεκρούς καθημερινά, η κυβέρνηση αξιοποιεί την «ειρήνη» με τον κορονοϊό για να προωθήσει τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας, με απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, γιατρούς-κόφτες υπηρεσιών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και ιδιωτικοποιημένα ασφαλιστικά ταμεία με managers. Πριν μία εβδομάδα ψήφισε μάλιστα διάταξη που καταργεί τη μονιμότητα των γιατρών που διορίστηκαν μέσα στην πανδημία, γιατί στο ιδιωτικοποιημένο σύστημα υγείας δεν χωράνε εργαζόμενοι δε δικαιώματα.Σε αυτή τη μάχη είμαστε με τις ανάγκες των ασθενών και των υγειονομικών.

Εδώ και πολλά χρόνια, με τη διαπάλη μεταξύ κρατών έστρωναν το έδαφος για την οικονομική κυριαρχία σε διάφορες περιοχές και σε όλο τον κόσμο, οδηγώντας και στον πόλεμο με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η πολιτική τους είναι η πραγματική αιτία που θυσιάζει τους λαούς στα κανόνια τους.

Σήμερα, βαφτίζοντας ως μονόδρομο και «εθνικό συμφέρον» την ολοκληρωτική σύμπλευση με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που είναι συνυπεύθυνοι για όλους τους εγκληματικούς πολέμους σαν και το σημερινό, η κυβέρνηση αξιοποιεί τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για να προωθήσει τα σχέδια δήθεν αναβάθμισης της χώρας. Από πίσω κρύβονται τα μεγάλα συμφέροντα εφοπλιστικών, τραπεζικών, βιομηχανικών και κατασκευαστικών εταιρειών, ενώ μετατρέπει τη χώρα σε μία απέραντη στρατιωτική βάση, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές μας. Σε αυτό τον άδικο και καταστροφικό πόλεμο είμαστε με τους λαούς της Ουκρανίας, της Ρωσίας και όλων των χωρών.

Της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας