- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στην Καρδίτσα ο τερματισμός του 3ο ΕΤΑΠ του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Η Καρδίτσα το διήμερο 29 και 30 Απριλίου φιλοξενεί ένα παγκόσμιο αγωνιστικό αθλητικό γεγονός. Τον Διεθνή Ποδηλατικό γύρο Ελλάδας. Περίπου 140 αθλητές ποδηλασίας παγκοσμίου φήμης παίρνουν μέρος στον αγώνα και μας «απογειώνουν». Μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα θα στείλουν την εικόνα της Καρδίτσας σε κάθε σημείο του πλανήτη. Την Παρασκευή 29 Μαρτίου το 3ο ΕΤΑΠ τερματίζει στην Καρδίτσα ενώ το πρωί του Σαββάτου θα γίνει επίσης από την Καρδίτσα η εκκίνηση του 4ο ΕΤΑΠ. Ειδικότερα:

3ο ΕΤΑΠ: Δελφοί – Καρδίτσα

ΠΟΛΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: ΔΕΛΦΟΙ
ΠΟΛΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 171,6ΧΛΜ
ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ: 2232Μ.

Η εκκίνηση του 3ου ΕΤΑΠ του Διεθνούς ποδηλατικού Γύρου γίνεται από τον «ομφαλό της γης», τον χώρο των Δελφών. Η σημαία του αλυτάρχη θα πέσει στο Χρισσό και από εκεί θα ξεκινήσει η δράση η οποία θα ολοκληρωθεί έξω από το Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας, σε μία μέρα φτιαγμένη για τους σπρίντερ.

Σημεία ενδιαφέροντος

31.0χλμ.: ΚοΜ 1 – Κατ. 2 / Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας
88.4 χλμ.: 1ο ενδιάμεσο σπριντ / Λιανοκλάδι
110.5χλμ.: ΚοΜ 2 – Κατ. 2 / Τρίλοφο
155.9χλμ.: 1ο ενδιάμεσο σπριντ / Καλλιφώνι

Η Καρδίτσα έχει την τύχη να συμμετέχει ως μία από τις εννέα πόλεις της Ελλάδας που πρωταγωνιστούν στη διοργάνωση. Μάλιστα στην Καρδίτσα υπάρχει τερματισμός το μεσημέρι της Παρασκευής 29 καθώς και εκκίνηση το πρωί του Σαββάτου 30 Απριλίου. Η Καρδίτσα συμμετέχει, η Καρδίτσα ξεχωρίζει, η Καρδίτσα δίνει δυναμικό παρών. Ζήσε τη μαγεία της αγωνιστικής ποδηλασίας, στήριξε την πόλη σου. Η πόλη από το πρωί της Παρασκευής θα ζει στους ρυθμούς του αγώνα. Η Δημοτική Αρχή διοργανώνει πολλές παράλληλες εκδηλώσεις που θα εξελιχθούν λίγο πριν και λίγο μετά τον τερματισμό που αναμένεται να συμβεί το μεσημέρι της Παρασκευής (υπολογίζεται ότι οι αθλητές θα αρχίσουν να τερματίζουν περίπου στις 16:00). Πάρτε μέρος στην ποδηλατοβόλτα που οργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας το μεσημέρι της Παρασκευής (14:30), νιώστε τον ρυθμό της ποδηλασίας. Οι μετέχοντες θα μπορούν να διεκδικήσουν μέσα από κλήρωση τέσσερα υπέροχα ποδήλατα. Οι μικροί μας φίλοι συνεχίζουν να ζωγραφίζουν μέχρι και την Πέμπτη και συμμετέχουν στη διοργάνωση με τις ζωγραφιές τους που θα αναρτηθούν στο χώρο του σταδίου. Η καλύτερη ζωγραφιά επίσης θα κερδίσει ένα ποδήλατο. Ακόμη θα υπάρχει διαγωνισμός γκράφιτι όπου θα αναδειχτεί η καλύτερη δημιουργία και ο νικητής επίσης θα κερδίσει ένα ποδήλατο. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Καρδίτσα την Παρασκευή είναι το παρακάτω:

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποδήλατα που θα κληρωθούν και θα δοθούν στους νικητές των διαγωνισμών είναι προσφορά των επιχειρήσεων ποδηλάτου : Π. Παπαδάκος επί της οδού Καποδιστρίου (προσφορά τριών ποδηλάτων) και Ηλίας Ράπτης (Κόγιας) επί της οδού Καραϊσκάκη (προσφορά τριών ποδηλάτων).

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση στον ιστότοπο: https://www.hellas-tour.gr/portal/el/ [1].