- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στις 21 Οκτώβρη οι γιατροί της δημόσιας περίθαλψης απεργούμε!

Δίνουμε ηχηρή απάντηση στα προκλητικά ψέματα της κυβέρνησης για τη δήθεν ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Τα Νοσοκομεία και τα Κ.Υ έχουν ρημάξει κυριολεκτικά από τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Η αναμονή για τα ιατρικά ραντεβού και τα προγραμματισμένα χειρουργεία ξεπερνά σε αρκετές περιπτώσεις το ένα έτος, σπρώχνοντας τους ασθενείς στους ιδιωτικούς ομίλους.

Απαντάμε στον εμπαιγμό της κυβέρνησης που αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας.

Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και πριν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επικαλείται νομικά κωλύματα και το Σύνταγμα για να μην μονιμοποιήσει τους συναδέλφους μας επικουρικούς. Αυτό συμβαίνει χρόνια τώρα με τους πάνω από 100 συμβασιούχους στις δημόσιες δομές υγείας του νομού Καρδίτσας. Ταυτόχρονα, όμως, γράφει τη νομιμότητα στα «παλαιότερα των υποδημάτων της» όταν η απόφαση του ΣτΕ επιβάλλει την επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα πριν από τα μνημόνια.

Γιατί η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι λεφτά δεν υπάρχουν για να αυξήσουν τους μισθούς μας. Βρίσκουν, όμως, 13 δις για να αγοράσουν φρεγάτες, μαχητικά αεροσκάφη και όπλα, για «πράσινες» και ψηφιακές μπίζνες, για επιδοτήσεις και φοροελαφρύνσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους, μοιράζουν ζεστό κρατικό χρήμα στους μεγαλοκλινικάρχες και στις ιδιωτικές διαγνωστικές αλυσίδες.

Στις 21 Οκτώβρη απεργούμε ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης γιατί
το «νέο ΕΣΥ» βλάπτει σοβαρά την υγεία!!!

Το αντιδραστικό σχέδιο που η κυβέρνηση βαφτίζει «νέο ΕΣΥ» σημαίνει:

«Νέο ΕΣΥ» σημαίνει δημόσιες μονάδες υγείας που θα λειτουργούν ως αυτοχρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις με ακόμα μεγαλύτερη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και με έσοδα από την οικονομική αφαίμαξη των ασθενών.

Στις 21 Οκτώβρη απεργούμε όλοι εμείς που αρνούμαστε να υποτάξουμε την επιστήμη μας στην λογική του κόστους οφέλους. Που αρνούμαστε να στερούμε από τους ασθενείς μας αναγκαίες εξετάσεις, θεραπείες και φάρμακα, στο όνομα της «καταπολέμησης τη σπατάλης» και «του εξορθολογισμού των δαπανών» προκειμένου να  αξιολογούμαστε θετικά και να παίρνουμε μπόνους!

Απεργούμε και απαιτούμε:

Όσο αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση να προχωρήσει τα σχέδια της για το νέο ΕΣΥ, άλλο τόσο αποφασισμένοι είμαστε και εμείς να τα μπλοκάρουμε!

Η αγανάκτηση και η οργή να μετατραπεί σε δύναμη, αγώνα και διεκδίκηση.

Το δρόμο δείχνουν οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην e-food, των δασκάλων και των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης!

Όλοι στην απεργία την Πέμπτη στις 21 Οκτωβρίου. Απεργιακή Συγκέντρωση στην Πύλη του Νοσοκομείου στις 11πμ.