- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στις 23 Φεβρουαρίου απεργούμε μαζικά

Την επόμενη εβδομάδα συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη διάγνωση του πρώτου κρούσματος από κορονοϊό στην Ελλάδα. Δύο χρόνια που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας, στα νοσοκομεία, στα Κ.Υ., στα Π.Ι. Καθημερινά στο πλευρό των ασθενών μας για την προστασία της υγείας και της ζωής τους.

Δύο χρόνια τώρα δουλεύουμε χωρίς να υπολογίζουμε κούραση, φτάνοντας στα όριά μας, εξουθενωμένοι σωματικά, πνευματικά και ψυχικά, απανωτές βάρδιες, εξοντωτικές εφημερίες, χωρίς ξεκούραση, χωρίς ρεπό, χωρίς άδεια.

Δύο χρόνια τώρα αναδεικνύουμε, αποκαλύπτουμε, διεκδικούμε προς όφελος των ασθενών μας.

Κόντρα σε διοικητές νοσοκομείων, διοικήσεις ΥΠΕ, την κυβέρνηση που με προπαγανδιστικά ψέματα, συκοφαντίες, απειλές, εκβιασμούς, πειθαρχικές διώξεις, αυταρχισμό και τρομοκρατία προσπαθούν να μας φιμώσουν. Για να μην αμαυρωθεί η εικονική πραγματικότητα που επιχειρούν ακόμα και σήμερα να παρουσιάσουν. Για να συσκοτίσουν την αφόρητη πραγματικότητα που βιώνουμε ασθενείς και υγειονομικοί στο δημόσιο σύστημα υγείας. Για να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους για τη διαχείριση της πανδημίας.

Αγανακτούμε:

Το «νέο ΕΣΥ» των συγχωνεύσεων τμημάτων – κλινικών – νοσοκομείων, του δημόσιου νοσοκομείου – επιχείρηση κατά τα πρότυπα του νοσοκομείου Σαντορίνης, των ΣΔΙΤ και των DRGs, των απολύσεων και των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, των αυξημένων πληρωμών των ασθενών.

Στις 23 Φεβρουαρίου απεργούμε!

Το «ως εδώ, δεν πάει άλλο», που ακούγεται στους διαδρόμους των νοσοκομείων, θα ακουστεί  δυνατα στο δρόμο και στην απεργιακή συγκέντρωση.

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

Όλοι/όλες στην 24ωρη πανυγειονομική απεργία στις 23 Φεβρουαρίου.

Καλούμε σωματεία και φορείς, όλο το λαό να δώσουμε κοινή δυνατή απάντηση!

Συγκέντρωση στην Πύλη του Νοσοκομείου Καρδίτσας στις 11πμ.

 

Της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας