- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στις πληγείσες περιοχές αντιπροσωπεία του ΚΚΕ Καρδίτσας

 Μετά την νέα καταστροφική πλημμύρα που έπληξε και το νομό Καρδίτσας, κλιμάκια της Τομεακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΚΚΕ με επικεφαλής στελέχη της και εκλεγμένους με τη Λαϊκή Συσπείρωση επισκέφτηκαν πλημμυρισμένες περιοχές του νομού και συνομίλησαν με τους κατοίκους.

Συγκεκριμένα κλιμάκιο της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ με επικεφαλής  το μέλος της και δημοτικό σύμβουλο με την Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Σοφάδων, Στουρνάρα Ηλία επισκέφτηκε πλημμυρισμένες περιοχές σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σοφάδων.

Παράλληλα άλλο κλιμάκιο με επικεφαλής τη Γραμματέα της ΤΕ Χριστίνα Μπεκιάρη και τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους με τη Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Παλαμά, Πολυγένη Άρη και Μητράκο Βασίλη,  επισκέφτηκε το Κοσκινά και την Ψαθοχώρα,  περιοχές που προκάλεσε  οξυμένα προβλήματα η ανεπαρκής αντιπλημμυρική θωράκιση και  μεταφέρθηκαν κάτοικοι σε πιο ασφαλή περιοχή   Οι νωπές μνήμες των κατοίκων από την πρόσφατη κακοκαιρία αλλά και από τις καταστροφές του Ιανού ξεχείλισαν τη οργή και την αγανάκτηση

Διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η παντελής έλλειψη έργων υποδομής και αντιπλημμυρικής προστασίας που είχαν σαν αποτέλεσμα να παραδοθούν στο έλεος της πλημμύρας και της  καταστροφής, οικόπεδα, χωράφια, ποιμνιοστάσια, δρόμοι  και  τεχνικός εξοπλισμός, αλλά και προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση  σε ορισμένες τοπικές κοινότητες.

Επιβεβαιώθηκε και τώρα η αναγκαιότητα των διεκδικήσεων του λαού της περιοχής που μαχητικά και οργανωμένα απαίτησε τη  δημιουργία υποδομών για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του.

Στις συναντήσεις με πρόεδρους των τοπικών κοινοτήτων και κατοίκους της περιοχής επισημάνθηκαν από τα κλιμάκια του ΚΚΕ οι διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων και της τοπικής διοίκησης για την έλλειψη  ουσιαστικών έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης. Τονίστηκε πως τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης, που κατά καιρούς εξαγγέλλονται,  αφορούν μόνο το «μπάλωμα» και όχι την θωράκιση του νομού  από τις καταστροφικές πλημμύρες. Κάλεσαν τον λαό του νομού σε επαγρύπνηση. Η οργή του να γίνει δύναμη αγώνα μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους, τα σωματεία και τους φορείς. Να παλέψει για μια καλύτερη ζωή-για την προστασία της ζωής του και της περιουσίας του!