- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στο αυτοκίνητο… δε σε αγαπώ!!! – Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με τρεις όμορφες δράσεις συμμετείχαν και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, οι παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσα.

Την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη, στο χώρο έξω από την παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα», φιλοξενήσαμε τα παιδιά του ΣΤ΄3 του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας και την εκπαιδευτικό τους Κυρία Ανθή Δημητρίου. Μιλήσαμε για την Κυκλοφοριακή Αγωγή, μας διάβασαν τα αποτελέσματα της πολύ ενδιαφέρουσας έρευνας που έκαναν τα ίδια γύρω από τις συνήθειες των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου τους και τους τρόπους που πηγαίνουν σε αυτό.

Στη συνέχεια διαβάσαμε το διασκεδαστικό βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή «Στο αυτοκίνητο δε σε αγαπώ», από τις εκδόσεις Ψυχογιός και παίξαμε χωρισμένοι σε γκρουπ το παιχνίδι «Διαδρομές με ζάρια».

Τέλος χαρίσαμε στα παιδιά σελιδοδείκτες με θέμα την ασφαλή μετακίνηση, που ήταν και το θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Τη Δευτέρα 20 Σεπτέμβρη, στο πανέμορφο πάρκο του Παυσιλύπου και δίπλα στην ομώνυμη βιβλιοθήκη, φιλοξενήσαμε τους νέους και τις νέες του Θεοδωρίδειου Κέντρου Ορίζοντες. Αφού προσδεθήκαμε όλοι με ζώνες ασφαλείας, για ασφαλή μετακίνηση, ταξιδέψαμε στο μαγικό κόσμο των βιβλίων σχετικών με το θέμα.

Έβαλαν τη δική τους μοναδική πινελιά σ’ ένα «μουντό» λεωφορείο και με λουλούδια και χαμογελαστές φατσούλες το μετέτρεψαν σε λεωφορείο της χαράς και των χρωμάτων.

Παίξαμε και πάλι το δημοφιλή παιχνίδι ¨Διαδρομές με ζάρια», όπου διασκέδασαν και γέλασαν με την ψυχή τους!!!

Την Τρίτη 21 Σεπτέμβρη, σειρά πήραν τα μικρά παιδιά του 11ου Νηπιαγωγείου Καρδίτσας, έξω από την παιδική βιβλιοθήκη «Σεισμόπληκτα – Καμινάδων».

Σ’ αυτά διαβάσαμε το παραμύθι της αγαπημένης μας Αγγελικής Βαρελλά «Το ποδηλατάκι ήλιος», από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος . Μας είπαν για τις δικές τους συμπεριφορές μέσα στο αυτοκίνητο, από και προς το σχολείο τους και παίξαμε το «διαδρομές με ζάρια».

Τους χαρίσαμε μικρά διακοσμητικά ποδήλατα και έβαλαν το δικό τους αποτύπωμα με πολύ χρώμα, στις πατούσες που φτιάξαμε στην αυλή του σχολείου τους!!!

Οι παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. από τη Δευτέρα 20 Σεπτέμβρη λειτουργούν κανονικά (με όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του covid), με το απογευματινό τους ωράριο. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών στο Facebook ή στο τηλέφωνο 2441071346.