- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος το 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος βρίσκεται το 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού,σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Καθημερινά, η αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου είναι γεμάτη από κόσμο που αγαπά τον θεσμό και τον στηρίζει ουσιαστικά.

Την ίδια στιγμή, η επισκεψιμότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων, από όπου μπορούν να παρακολουθούν τις παραστάσεις σε απευθείας αναμετάδοση οι όπου γης Έλληνες, έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ. Είναι ενδεικτικό, ότι μόνο στη σελίδα στο facebook, στη διάρκεια των πρώτων έξι ημερών της διοργάνωσης, οι θεάσεις έφθασαν τις 30.000!!!

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, καταδεικνύοντας τη δυναμική του Φεστιβάλ που είναι το μακροβιότερο στο είδος του και που κάθε χρόνο προχωράει όλο και υψηλότερα.

Πολλά είναι τα αφιερώματα που γίνονται εδώ και έναν μήνα σε εφημερίδες και ιστοσελίδες μεγάλων αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης, όπως το ΄΄ΠρώτοΘέμα΄΄, ο ΄΄Ελεύθερος Τύπος, το ΄΄Ποντίκι΄΄, το ΄΄Έθνος΄΄, αλλά και σε τηλεοπτικές εκπομπές, που έχουν διαπιστώσει το έργο που γίνεται και στηρίζουν ενεργά το Φεστιβάλ.

Όπως, βεβαίως, πολύτιμοι συμπαραστάτες είναι όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Και φυσικά οι χορηγοί επικοινωνίας ΕΡΤ 3, ΕΡΤ ΛΑΡΙΣΑΣ.

Η καρδιά του θεάτρου, λοιπόν, χτυπάει στην Καρδίτσα, εδώ όπου κάθε μέρα συντελείται κάτι μαγικό. Θεατρικές παραστάσεις, τιμητικά αφιερώματα σε αξιόλογους ανθρώπους της Τέχνης και ένα ολόκληρο παράλληλο ΄΄σύμπαν΄΄ του Φεστιβάλ, με υψηλού επιπέδου θεατρικά σεμινάρια και άλλες παράλληλες δράσεις, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού και αποδεικνύουν πως η Καρδίτσα κρατάει πολύ ψηλά το σκήπτρο του πολιτισμού.

Το βράδυ της Τρίτης 21 Μαρτίου, το θεατρόφιλο κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει τη Κεντρική Σκηνή Θεατρικών Εργαστηρίων «Μελίνα Μερκούρη» Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης στο έργο «Το φυντανάκι» του Παντελή Χορν.

Αυτός ήταν ο πέμπτος από τους οχτώ συνολικά θιάσους που θα διαγωνιστούν, διεκδικώντας τα βραβεία του Φεστιβάλ.

Το 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, που θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο  25 Μαρτίου, αφιερώνεται στη μνήμη του Γιώργου Τσιγγόπουλου που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Νοέμβριο.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 23 Μαρτίου

Δημοτικό Κινηματοθέατρο – Ώρα 8.30μμ.

Η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου Κρήτης παρουσιάζει το έργο «Μικρές Ιστορίες Φόνων» του Παναγιώτη Μπρατάκου