- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στο ΚΔΑΠ Γιολδάση τα παιδιά γνώρισαν το έργο και τη ζωή του διαχρονικού ποδηλάτη

Με την εικαστικό Κατερίνα Κανελλάκου, τα παιδιά στο ΚΔΑΠ Γιολδάση έγιναν κοινωνοί του πλούσιου έργου του Δημήτρη Γιολδάση, έμαθαν από αυτό, γνώρισαν τις σκέψεις του για την Τέχνη, τη ζωή τον αγώνα του και τις ελπίδες για την κοινωνία που ήθελε να ζει.

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ ως νέοι ζωγράφοι αποτύπωσαν την αγάπη του ζωγράφου για τη φύση μέσα από τα παιδικά τους έργα.

Στόχος των εκπαιδευτικών του κέντρου και της εικαστικού ήταν να γνωρίσουν την αγάπη του Δημήτρη Γιολδάση για την πόλη μας και τους ανθρώπους της, καθώς και την προσωπικότητά του που ήταν η μετριοφροσύνη και η απλότητα της ζωής του.

Την Τετάρτη η τελετή λήξης

Στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας

18.00

«Νέοι, τέχνη και 2 τροχοί», εργαστήρι σύνθεσης, από μεταλλικά στοιχεία σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Καρδίτσας με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Ιωάννη Παπαϊωάννου και τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και το πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι» του Δήμου Καρδίτσας. Χορηγός των υλικών  το Κέντρο Ειδικής Αγωγής «Πυξίδα».

19.00

Απογευματινή χαρούμενη, πολύχρωμη ποδηλατοβόλτα στους δρόμους της πόλης αφετηρία από την κεντρική πλατεία Ελευθερίας (διαδρομή : οδοί Στ. Λάππα, Μπλατσούκα, Παλ. Μαστόρων, Υψηλάντη, Λ. Σακελλαρίου, Ιεζεκιήλ, Α. Παπανδρέου, Καποδιστρίου, Χαρίτου, Ιεζεκιήλ, Κολοκοτρώνη, Μπλατσούκα, Γρ. Λαμπράκη, Ταλιαδούρου, Καραϊσκάκη, Αβέρωφ, Ν. Πλαστήρα, Υψηλάντη, Γαριβάλδη, Νικηταρά, Κουμουνδούρου, κεντρική πλατεία Ελευθερίας).

Στους ποδηλάτες θα μοιραστούν σφυρίχτρες και πολύχρωμα μπαλόνια με ήλιο.

Θα υλοποιηθεί από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Καρδίτσας και το Τμήμα Προγραμματισμού του  Δήμου Καρδίτσας.

20.15

Pop modern χορός και χορευτικό δρώμενο για τον κορονοϊό από το δημοτικό χορευτικό «Μαίρη Ιωαννίδου».

20.30 Σύντομος Χαιρετισμός από το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βασίλειο Τσιάκο

20.40 Κλήρωση από τον Δήμαρχο Καρδίτσας, 4 ποδηλάτων και 4 κρανών ποδηλάτων. Τα κουπόνια της κλήρωσης θα μοιραστούν στο τέλος της ποδηλατοβόλτας, στους συμμετέχοντες σε αυτή.

20.50 Σόου με πυροτεχνήματα

Παράλληλα από τις 18.00 έως τις 21.00 θα λειτουργούν τα εξής περίπτερα ενημέρωσης των πολιτών :

– Του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας, σχετικά με τη λειτουργία και τις δυνατότητες σπουδών του.

– Του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας, σχετικά με το σεβασμό και την αγάπη προς τη φύση, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

– Του Σχολεία Εν Δράσει – Karditsa Earthquake Project

– Του Σχολεία Εν Δράσει – Ποδήλατο και Τέχνη

– Του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τμήματος Καρδίτσας, σχετικά με τις δραστηριότητες του Συλλόγου

– Της Φλόγας Καρδίτσας – Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια σχετικά με τις δραστηριότητες του Συλλόγου

– Της 1ης Τοπικής Ομάδας Καρδίτσας (ΤΟΜΥ) Καρδίτσας, σχετικά με τις δυνατότητες και την μέχρι σήμερα προσφορά του, στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

– Της 2ης Τοπικής Ομάδας Καρδίτσας (ΤΟΜΥ) Καρδίτσας, σχετικά με τις δυνατότητες και την μέχρι σήμερα προσφορά του, στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

 

 

Εικαστική έκθεση σε ψηφιακή μορφή

Διάρκεια: 16 – 22 Σεπτεμβρίου 2021

Στις ιστοσελίδες του Δήμου Καρδίτσας και της Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσας (ΔΠΚ), θα αναρτηθεί από τη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας σε ψηφιακή μορφή μια εικαστική έκθεση (https://youtu.be/Yqz1RfS0ONs [1]).

Τίτλος έκθεσης: ασφαλώς κινούμαι

Περιεχόμενο: ομαδική έκθεση με έργα από τη συλλογή της ΔΠΚ που έχουν ως θέμα την κινητικότητα.

Συμμετέχουν οι δημιουργοί:

Αχιλλέας Αϊβάζογλου, Θωμαΐτσα Αλεξάκου, Γιώργος Βαλταδώρος, Μάγδα Βαμβατήρα, Γεωργία Γιαννέλου, Δημήτρης Γιολδάσης, Γεώργιος Γκρέκας, Γιώργος Γούλας, Θωμάς Καλλιάρας, Κατερίνα Κανελλάκου, Μάρκελλος Κολοφωτιάς, Δημήτριος Κοτρώτσιος, Ευτυχία Κουκουζέλη, Φωτεινή Κυρίτση, Σοφία Κωτσαλή – Γονιτσιώτη, Λογό (Γιάννης Λογοθέτης), Σταμάτης – Παναγιώτης Μεταξάς, Χρήστος Μηλιώνης, Κωνσταντίνος Νικολάου, Θεόδωρος Παπαγιάννης, Κώστας Παύλου (Πωλ), Άνι Πέτκοβα, Παντελής Σαμπαλιώτης, Χρήστος Σκόνδρας, Παλαιολόγος Σουλικιάς & Ιωάννης Τσιούκας.