- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στο πλευρό των πληγέντων του Ιανού η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στο Νομό Καρδίτσας από την καταστροφική επέλαση του «Ιανού» το περασμένο φθινόπωρο ενημερώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Μαϊου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κ. Σακελλαροπούλου συμμετείχε σε κλειστή σύσκεψη φορέων – λόγω των μέτρων περιορισμού της μετάδοσης της πανδημίας – η οποία πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τη δυνατότητα να πληροφορηθεί διεξοδικά από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό, τους βουλευτές και τους Δημάρχους της περιοχής για το μέγεθος των ζημιών αλλά και για τα βήματα που έχουν γίνει για την αποκατάστασή τους.

Όπως μάθαμε – καθώς στα ΜΜΕ η είσοδος επετράπη μόνον για τη λήψη φωτογραφικού υλικού – έγιναν σύντομες τοποθετήσεις από τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεο, τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρα και τους βουλευτές κ. Γιώργο Κωτσό και Ασημίνα Σκόνδρα, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τους δημάρχους του Νομού και τους εκπροσώπους φορέων που είχαν κληθεί.

Αναλυτική παρουσίαση έγινε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστος Τριαντόπουλος.

Οι φορείς της Καρδίτσας εξέφρασαν στην κ. Σακελλαροπούλου την προσμονή τους για τη γρηγορότερη δυνατή εκτέλεση και υλοποίηση των προβλεπόμενων έργων τα οποία ο Νομός έχει πολύ μεγάλη ανάγκη για να επανέλθει.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε με προσοχή όλες τις τοποθετήσεις και την ενημέρωση και δήλωσε πως βρίσκεται στο πλευρό της πληγείσας Καρδίτσας και ότι θα κάνει ό,τι μπορεί και ό,τι είναι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών.