- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στο πλευρό του αγροτικού κόσμου οι οικοδόμοι της Καρδίτσας

 Το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Καρδίτσας στηρίζει την πανθεσσαλική κινητοποίηση των αγροτών για την δημιουργία μπλόκων και εκφράζει την συμπαράσταση του στο δίκαιο αγώνα τους.

Απέναντι στην πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ, δίνουν μάχη που αφορά την ίδια την επιβίωσή τους, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους, όπως αυτά έχουν συζητηθεί και καθοριστεί στις συλλογικές τους διαδικασίες.

Αιτήματα για ανακούφιση από το υψηλό κόστος παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%. Επίσης, για κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Για αυτό ο αγώνας των εργαζομένων και των αγροτών είναι κοινός .Το αγροτικό κίνημα έδειξε πολλές φορές το δρόμο για το πώς μπορείς να εμποδίζεις να εφαρμοστεί μια αντιλαϊκή πολιτική αλλά και να καταφέρνεις νίκες αποσπώντας κατακτήσεις. Τίποτα δεν χαρίστηκε στην μικρομεσαία αγροτιά γιατί όλα τα γιατί με τους αγώνες της. Τα μπλόκα των αγροτών θα είναι για ακόμη μια φορά καρφί στο μάτι σε όλους αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούν να βάλουν τους αγώνες και της διεκδικήσεις του λαού στο γύψο .

Μόνο με τον οργανωμένο, μαζικό αγώνα είναι εφικτό να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους εγκληματικά σχέδια ώστε να δημιουργούνται προϋποθέσεις για να ανοίξει ο δρόμος και οι εργαζόμενοι να έχουν σταθερή δουλειά, συγκροτημένα εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα, και ταυτόχρονα, όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα να αξιοποιηθούν για την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων και των οικογενειών τους που στα πλαίσια της ανάπτυξης με στόχο το κέρδος γίνονται «καύσιμη ύλη» στο βωμό των συμφερόντων των λίγων.