- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε.: Ο αγώνας για την αξιολόγηση συνεχίζεται

Συνάδελφοι, δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη 13/10/2021, η  αναμενόμενη απόφαση του Εφετείου σχετικά με τις εφέσεις των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών και του Υπουργείου Παιδείας επί της απόφασης του Πρωτοδικείου που έκρινε την απεργία-αποχή των Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. και Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ως παράνομη. Πρόκειται για μια απόφαση στο πλαίσιο του πνεύματος ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που καλλιέργησε όλο αυτό το χρονικό διάστημα η κυβέρνηση μέσα από επαναλαμβανόμενες προσφυγές στη δικαιοσύνη.

Με την απόφαση του Εφετείου η απεργία αποχή της Δ.Ο.Ε. κρίθηκε παράνομη (και όχι καταχρηστική όπως επεδίωκε η Υπουργός Παιδείας) γιατί δεν είχε προκηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση του κλάδου, παρά το γεγονός ότι υπάρχει η σχετική απόφαση της 88ης Γ.Σ. αλλά και το ότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις λόγω της πανδημίας. Μετά την έκδοση της παραπάνω απόφασης μπαίνουν νέα δεδομένα στον αγώνα του κλάδου για την αποτροπή της υλοποίησης των όσων προβλέπει η Υ.Α. 108906/ΓΔ4/10-9-2021 για την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Τονίζουμε, για μια ακόμη φορά, ότι όσοι και όσες έχουν δηλώσει απεργία αποχή μέχρι και σήμερα δεν έχουν καμία απολύτως πειθαρχική ή άλλου είδους ευθύνη.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας αποφάσισε την πραγματοποίηση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 19  Οκτωβρίου ημέρα Τρίτη στις 6 το απόγευμα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας με θέμα αξιολόγηση-συνέχιση του αγώνα , προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, με κορυφαίο αυτό της αξιολόγησης, και για τον αγωνιστικό σχεδιασμό του κλάδου.

Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν δυναμικό παρόν στις συλλογικές διαδικασίες. 

Οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων να τηρούν τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων και να μην ανεβάζουν μόνοι τους  στο  ΙΕΠ.