- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας: Αυξήσεις τώρα στους μισθούς μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια

Εδώ και 12 χρόνια, οι εκπαιδευτικοί αλλά και το σύνολο των εργαζομένων, ζούμε σε καθεστώς διαρκούς οικονομικής υποβάθμισης. Δραματικές μειώσεις των αποδοχών μας με μηδενικές αυξήσεις στο μισθό μας, περικοπές που φτάνουν μέχρι και 40%, κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, πάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης για τη διετία 2016 – 17 και μείωση  του αφορολόγητου συνθέτουν μια καθημερινότητα φτώχειας. Ιδιαίτερα, οι νεοδιόριστοι και αναπληρωτές συνάδελφοί μας είναι αδύνατο να τα βγάλουν πέρα όταν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς πρέπει να ξαναστήσουν σπιτικό πάλι από την αρχή.

Κι ενώ η κυβέρνηση «πανηγυρίζει» για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και τα μνημόνια, καμία αύξηση δεν προβλέπεται για τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, από 1/1/23, με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 11% και την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά μας.

Την ίδια στιγμή οδεύουμε προς τον δυσκολότερο, οικονομικά, χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών. Το δραματικό διεθνές περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία με τη συνεπακόλουθη ενεργειακή κρίση σε συνδυασμό με την αντεργατική πολιτική  φτώχειας με ακρίβεια σε όλα τα βασικά αγαθά και τα είδη πρώτης ανάγκης που ασκείται από την κυβέρνηση στη χώρα μας, οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Φτάνει πια.

Στις 9 Νοεμβρίου συμμετέχουμε μαζικά στην πανυπαλληλική – πανεργατική απεργία. Κλείνουμε όλα τα σχολεία. Βγαίνουμε στον δρόμο και διεκδικούμε όσα μας έχουν πάρει όλα αυτά τα χρόνια, διεκδικούμε τα δικαιώματά μας:

Συγκέντρωση στην Κεντρική  Πλατεία Καρδίτσας, ώρα 12.00πμ