- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου: Υπέρ του εμβολιασμού αλλά κατά της υποχρεωτικότητας

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καρδίτσας ,με αφορμή την πρόθεση της Υπουργείου να τεθούν σε αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών, όσοι εργαζόμενοι δεν εμβολιαστούν προκειμένου να συμβάλλουν στην αναχαίτιση της πανδημίας και να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες στους ασθενείς, δηλώνει τα εξής:

Στο σύνολό τους, οι εργαζόμενοι των μονάδων υγείας , έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους , μέσα σε πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και γενικά την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας.

Μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Ωστόσο ένα μέρος αυτών , παραμένει ανεμβολίαστο για τους δικούς του λόγους.

Πιστεύουμε ότι  ο μαζικός εμβολιασμός ,πρέπει να επιτευχθεί μόνο με την πειθώ και όσο τα αποτελέσματα των ερευνών συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση ,το ποσοστό των εμβολιασμένων θα αυξάνεται.

Ως λειτουργοί στον τομέα της υγείας, πιστεύουμε ότι η διάθεση του σώματος για ιατρικές πράξεις μπορεί να γίνει μόνο με την συναίνεση του ατόμου. Κάθε άλλη πρακτική ,παραβαίνει τόσο τα ανθρώπινα δικαιώματα , όσο και την ιατρική δεοντολογία.

Ολοι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία , ιατροί , νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, εμβολιασμένοι και μή, έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και διαθέτουν την κατάλληλη εκπαίδευση να τηρούν σχολαστικά τα προληπτικά μέτρα.

Οι χώροι των Νοσοκομείων δεν είναι εστία μετάδοσης των ασθενειών, αλλά χώρος περιορισμού και θεραπείας τους.

Είναι αδιανόητο , επιστήμονες που έχουν υπηρετήσει τους ασθενείς , μπορεί και για δεκαετίες και επειδή για τους δικούς τους λόγους δεν συμμερίζονται την πλειοψηφούσα άποψη, να διώκονται και να εκβιάζονται, έτσι ώστε να προβούν σε μια πράξη που δεν επιθυμούν.

Είναι αδιανόητο  το ότι αυτοί οι ίδιοι εργαζόμενοι ,πριν λίγο καιρό  χειροκροτούνταν , γιατί με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή  , προσέφεραν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς με covid και όχι μόνο φυσικά και ξαφνικά να απειλούνται και να διώκονται…..

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ναι μεν είναι υπέρ του εμβολιασμού, αλλά τάσσεται κατά της υποχρεωτικότητας του.

Ζητάμε λοιπόν από όλους τους βουλευτές του Νομού μας, αλλά και όλου του κοινοβουλίου να μην προχωρήσουν σε λύσεις που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσουν και γιατί θεωρούμε ότι είναι άδικο να συμβαίνει αυτό  σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους σε ασθενείς ακούραστα και αγόγγυστα σε ανθρώπους που πριν λιγο καιρό αποκαλούνταν ήρωες….και χειροκροτούνταν!!!!