- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας: Να δυναμώσει η συλλογική δράση

Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Καρδίτσας, την Τρίτη στις 28 Σεπτέμβρη  πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση και εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ και αντιπροσώπων για το 13ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, που συμμετείχε μεγάλος αριθμός γυναικών έγινε απολογισμός δράσης του ΔΣ  του Συλλόγου, οικονομικός απολογισμός, παρέμβαση από το μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ για το συνέδριο και παρουσίαση του νέου δελτίου.

Η δράση του συλλόγου, παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν από την πανδημία, μπορεί  να  χαρακτηριστεί πλούσια, πολύμορφη και προσανατολισμένη  αγωνιστικά και διεκδικητικά.

Ανέδειξε μεγάλα κοινωνικά ζητήματα γενικότερα αλλά και τοπικά, όπως τα εργασιακά, ασφαλιστικά, υγείας, παιδείας, κ.λ.π.

Πήρε πρωτοβουλίες για πολλά ζητήματα και συμμετείχε σε διεκδικητικούς αγώνες σε κοινή δράση με άλλους φορείς του ταξικού εργατικού κινήματος. Αμέτρητες είναι οι διαμαρτυρίες, οι καταγγελίες, οι παρεμβάσεις, τα υπομνήματα για όλα όσα απασχολούν τις γυναίκες της περιοχής μας.

Γενικά από τον απολογισμό δράσης φάνηκε ότι  οι  στόχοι  του  Συλλόγου  για:  παρέμβαση- παρουσία- ανάπτυξη  της  δουλειάς  στις  γυναίκες  κρίθηκε  ότι  πέτυχαν  ικανοποιητικά.

Οι στόχοι που μπήκαν για το επόμενο διάστημα είναι να δυναμώσει η συλλογική δράση και να μετρηθεί συσπείρωση καινούριων γυναικών στις γραμμές του και έχει ως όρο και προϋπόθεση για πιο μαζικό και μαχητικό Σύλλογο, που η δράση του θα έχει εμβέλεια και αντίκτυπο στις γυναίκες κάθε πόλης, γειτονιάς, χωριού του νομού μας. Μπορούν να επιτευχθούν αποτελεσματικότερα σε κοινή δράση του συλλόγου με  τα ταξικά συνδικάτα και τους αγωνιστικούς μαζικούς φορείς. Αυτός  είναι ο μόνος δρόμος που θα φέρει αποτελέσματα ενάντια στα νέα μέτρα, για την ακύρωση των αντεργατικών νόμων, για το φρενάρισμα και την αποτροπή των απολύσεων, ακόμα και εγκύων γυναικών, για την υπογραφή ικανοποιητικών συμβάσεων εργασίας, για το δικαίωμα στην αποκλειστικά  Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία Υγεία και Πρόνοια, για τις θετικές διακρίσεις υπέρ των  εργαζομένων γυναικών που οδηγούν στην ανακούφιση από τα πολλαπλά βάρη, για την έμπρακτη αναγνώριση από το κράτος της κοινωνικής αξίας της μητρότητας. Όπως τονίστηκε στην εισήγηση «Οφείλουμε  στον εαυτό μας  και στα παιδιά μας  να συμπαραταχθούμε  στον κοινό και συντονισμένο αγώνα, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που επιτάσσει η ανισότιμη θέση μας, η βάρβαρη επίθεση που μας εξαπέλυσαν οι εκμεταλλευτές, στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις μας.»

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση.

Τέλος ακολούθησε ψηφοφορία όπου αναδείχτηκε το νέο ΔΣ του Συλλόγου της Καρδίτσας κα αντιπρόσωποι για το 13Ο συνέδριο της ΟΓΕ.