- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση για την υγεία – Της Επιτροπής Αγώνα Συμβασιούχων Υγειονομικών Καρδίτσας

Η επιτροπή αγώνα συμβασιούχων με καμάρι χαιρετίζει όλους τους συμβασιούχους που ένα χρόνο τώρα δίνουν τη μάχη να κρατήσουν όρθιο το σύστημα υγείας σε ιδιαίτερα επιβαρυμένες  συνθήκες. Η υπάρχουσα κατάσταση δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο μας από την εγκατάλειψη και την απαξίωση του δημοσίου συστήματος υγείας, η οποία έγινε μεθοδευμένα, με υπό-χρηματοδότηση, συγχώνευση τμημάτων, μειωμένες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Η λίστα της υποβάθμισης δεν έχει τελειωμό και προκλήθηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και από την τωρινή κυβέρνηση, έχοντας στο μυαλό τους τη σύμπραξη και συν-διαχείριση ιδιωτών και Δημοσίου. Για αυτό γενικεύουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στο δημόσιο σύστημα υγείας, για αυτό η συντριπτική πλειοψηφία των ελάχιστων προσλήψεων αφορούν σε συμβασιούχους.

Σε αυτές τις συνθήκες, θέλουμε να καλωσορίσουμε ιδιαίτερα τους νέους μας συναδέλφους συμβασιούχους  που προσελήφθησαν το τελευταίο διάστημα.

Το επόμενο διάστημα θα είναι αυτό που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο δίκαιο αίτημα κάθε συμβασιούχου, για σταθερή, μόνιμη και πλήρη εργασία. Τίποτα δεν πρέπει να μας χωρίζει, ανεξαρτήτως σύμβασης και των όρων αυτής.

Θαρρετά απευθυνόμαστε και σε όλο το μόνιμο προσωπικό, να στηρίξουν έναν δίκαιο αγώνα που εξασφαλίζει τα συμφέροντα της δημόσιας και δωρεάν υγείας.

Με θάρρος απευθυνόμαστε σε όλο το λαό και τον καλούμε να παλέψουμε μαζί για δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας με μαζικές προσλήψεις, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, με όλους τους απαραίτητους εξοπλισμούς σε νοσοκομείο και πρωτοβάθμια φροντίδας υγείας, ώστε να εξασφαλίζεται η υγεία και η ζωή των οικογενειών μας.