- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συμβολική κινητοποίηση από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν Καρδίτσας την Τρίτη 23/2 και ώρα 11πμ, θα βρίσκεται στην πύλη του Νοσοκομείου  πραγματοποιώντας συμβολική κινητοποίηση, προσπαθώντας με αυτό το τρόπο, να αναδείξει για ακόμη μια φορά τα προβλήματα στον χώρο της υγείας ειδικά τώρα που βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας.

Οι υγειονομικοί αλλά  και όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στην ΠΦΥ , ένα χρόνο τώρα, προσπαθούν και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους ,έτσι ώστε να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους που νοσούν από κορωνοϊό και όχι μόνο φυσικά. Η εξουθένωσή τους φανερή. Εδώ και μήνες έχουν ανασταλεί οι κανονικές άδειες , με ότι αυτό συνεπάγεται….

Η ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά ,είναι πάγιο αίτημά μας χρόνια τώρα…

Εάν δεν μας εντάξετε ούτε τώρα ….τότε πότε;

Με ποιόν άλλο τρόπο πρέπει να αποδείξουμε ,ότι επιβάλλεται  πλέον η ένταξη στα ΒΑΕ, όλων των εργαζομένων στον χώρο της Υγείας;

Θεωρείτε ,ότι θα μπορούμε να προσφέρουμε ασφαλείς υπηρεσίες έως τα 67 μας;

Δυστυχώς λόγω του κορωνοιού , χάσαμε ήδη 25 συναδέλφους. Έχουν νοσήσει πάνω από 5.000 από την αρχή της πανδημίας και πολλοί από αυτούς νοσηλεύτηκαν με βαριά συμπτώματα. Η πανδημία απέδειξε περίτρανα και με τον χειρότερο τρόπο ,την επικινδυνότητα και ανθυγιεινότητα των επαγγελμάτων Υγείας-Πρόνοιας .Άλλωστε δεν χρειαζόταν η πανδημία για να αποδείξει το δίκαιο αίτημά μας ,για την ένταξή μας στα ΒΑΕ.

Ζητάμε την ένταξή μας, χωρίς οικονομική επιβάρυνση στην αναγνώριση του ασφαλιστικού μας βίου, που έχουμε διανύσει .Δεν είναι δίκαιο ,εργαζόμενοι στον ίδιο χώρο, να εντάσσονται στα ΒΑΕ, επειδή ήταν ασφαλισμένοι στο πρώην ΙΚΑ, και να μην είναι όσοι ήταν ασφαλισμένοι στο πρώην Δημόσιο.

Πρέπει να αυξηθεί η χρηματοδότηση στα νοσοκομεία και όχι να μειωθεί, έτσι ώστε να υπάρξει βελτίωση των υποδομών και του εξοπλισμού. Στο Νοσοκομείο μας ,είναι πολλά τα προβλήματα ,που θα έπρεπε να έχουν  επιλυθεί χρόνια τώρα ,για να συνεχίσει να υφίσταται….

Η πανδημία δυστυχώς συνεχίζεται. Η ανοσία από τον εμβολιασμό μάλλον θα αργήσει. Χρειάζεται λοιπόν ,για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος, καλύτερη οργάνωση, περισσότερος εξοπλισμός , περισσότερο προσωπικό και περισσότερες κλίνες ΜΕΘ.

Κλίνες ΜΕΘ όμως που θα είναι επαρκής τόσο για τους νοσούντες από covid , αλλά όχι μόνο  Μην φτάνουμε σε σημείο να μην υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ ,για ανθρώπους που διασωληνώνονται λόγω κάποιας άλλης ασθένειας εκτός covid…

Έχουν ανασταλεί προγραμματισμένα χειρουργεία, δεν λειτουργούν τακτικά εξωτερικά ιατρεία, με αποτέλεσμα να έχουμε αύξηση της νοσηρότητας από άλλες ασθένειες.

Στα νοσοκομεία καθώς και στα Κέντρα Υγείας ,θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς οι κενές οργανικές

θέσεις είναι χιλιάδες.

Τα εμβολιαστικά κέντρα ανά την Ελλάδα θα πρέπει να αυξηθούν ,έτσι ώστε να επιτευχθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η ανοσία του πληθυσμού και να επιστρέψουμε στην ζωή μας ,όπως την γνωρίζαμε ένα χρόνο πριν.

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας διεκδικώντας:

-Την ένταξή μας στα ΒΑΕ

-Χαρακτηρισμό θανάτου συναδέλφων από κορωνοϊό  ως εργατικό ατύχημα.

-Ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση.

-Επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας.

-Αυξήσεις στους μισθούς.

-Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.