- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συνάντηση Θάνου Σκάρλου με τους Φίλους του Νοσοκομείου Καρδίτσας

Με το τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Βασίλη Νίκου και τον Αντιπρόεδρο κ. Μιχάλη Πετράνη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος. Ο κ. Σκάρλος συνεχάρη τα μέλη του Συλλόγου για την ευαισθητοποίηση και την δράση τους και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διεξοδικά για ζητήματα που αφορούν τον τομέα της υγείας.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε η αγαστή συνεργασία του Δήμου Σοφάδων με τον Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου, ενώ διερευνήθηκαν και οι από κοινού δράσεις υποστήριξης που σχετίζονται με το νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού και την υγειονομική θωράκισή του ιδιαίτερα αυτήν την κρίσιμη περίοδο. Τα μέλη του Συλλόγου ενημέρωσαν αναλυτικά το Δήμαρχο για τη δράση και τις πρωτοβουλίες.

Όπως  χαρακτηριστικά αναφέρθηκε , σε αυτή την τόσο δύσκολη υγειονομικά περίοδο που διανύουμε, το νοσοκομείο αποτελεί το πιο ισχυρό σημείο αναφοράς για τη διατήρηση του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών και θα πρέπει να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του.

Προς αυτό τον σκοπό ζήτησαν από τον κ. Σκάρλο, να εξεταστούν οι δυνατότητες δωρεάς του Δήμου Σοφάδων ενός ειδικού εκτυπωτή πολλαπλών χρήσεων για την ενίσχυση της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων επισήμανε πως το Νοσοκομείο μας χρειάζεται τη διαρκή συμπαράσταση όλων μας δίνοντας παράλληλα εντολή να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες της δωρεάς.

Ο κ. Σκάρλος διαβεβαίωσε ότι η στήριξη της Δημοτικής Αρχής στο νοσοκομείο και στο Κ.Υ Σοφάδων είναι μόνιμη και δεδομένη. Όπως είπε όλα αυτά τα χρόνια ο Δήμος ανταποκρίνεται έγκαιρα στις όποιες ανάγκες και αιτήματα προκύπτουν προκειμένου να λειτουργεί υποστηρικτικά στο υγειονομικό έργο που επιτελείται. Τόνισε ακόμη ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικεί και απαιτεί να έχουν όλοι οι δημότες  τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας.