- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συνάντηση της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ με εργαζόμενους του Νοσοκομείου

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 19 Απρίλη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τους εργαζομένους του νοσοκομείου, με επικεφαλής τον γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής, Νίκο Τέγο και τη Χριστίνα Μπεκιάρη, μέλος της Τομεακής Επιτροπής.  Οι συναντήσεις ξεκίνησαν με την Επιτροπή Συμβασιούχων Εργαζομένων Νοσοκομείου, στη συνέχεια η αντιπροσωπεία βρέθηκε με τον Κώστα Αθανασίου, πρόεδρο ΕΙΝΚΥΝΚ, ενώ στο τέλος συνάντηση έγινε με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Στις συναντήσεις μεταφέρθηκε έντονα η ανησυχία των εργαζομένων για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, καθώς επίσης και αναλώσιμα υλικά και μέτρα ατομικής προστασίας ακόμα και στις μονάδες Covid-19(!), αλλά ακόμα και για τις κτιριακές εγκαταστάσεις του νοσοκομείου – το οποίο πλέον φιλοξενεί ως 45 ασθενείς με κορονοϊό λόγω της χαμηλής παροχής οξυγόνου που μπορεί να αντέξει το σύστημα του νοσοκομείου.

Ιδιαίτερη ανησυχία μεταφέρθηκε για τη συνέχιση της «εύρυθμης» λειτουργίας του νοσοκομείου με τη λήξη των συμβάσεων των πολλών συμβασιούχων γιατρών, νοσηλευτών, καθαριστριών, καθώς επίσης και η ανασφάλεια των εργαζομένων αυτών για το μέλλον τους στην εργασία.

Η αντιπροσωπεία επισήμανε πως το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, για επαρκή χρηματοδότηση του νοσοκομείου, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Τόνισε πως με τις παρεμβάσεις του το ΚΚΕ, μέσα και έξω από τη Βουλή, θα παλέψει ώστε να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του υγειονομικού προσωπικού.

Το ραντεβού ανανεώθηκε στους δρόμους του αγώνα μπροστά στις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά.