- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συνάντηση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κώστας Ζυγογιάννης και τα μέλη της Διοίκησης κ.κ. Γιώργος Στεργιούλης, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων και Πέτρος Παπαδάκος, μέλος του Δ.Σ. , είχαν συνάντηση εργασίας την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό στη Λάρισα.

Στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης , η οποία πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, ήταν τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της Καρδίτσας και μεταξύ αυτών τα παρακάτω:

  1. Πρόγραμμα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων «ΑΝΑΣΑ 2».

Ο κ. Αγοραστός ενημέρωσε τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου ότι έχουν συμπεριληφθεί περισσότερες από 6000 επιχειρήσεις και υποσχέθηκε ότι στην προσεχή «έκδοσή» του,  το πρόγραμμα θα συμπεριλαμβάνει όλες τις επιχειρήσεις, χωρίς εξαιρέσεις.

  1. Σχετικά με τη διοργάνωση της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας.

Ο κ. Αγοραστός βλέπει θετικά το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης , της τόσο σημαντικής για τον επιχειρηματικό κόσμο της Κεντρικής Ελλάδας Έκθεσης  και για το λόγο αυτό η Περιφέρεια προτίθεται να συμμετέχει στα έξοδα της διοργάνωσης.

  1. Σχετικά με τον Φορέα Τουρισμού Ν. Καρδίτσας.

Η τόσο σημαντική αυτή πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Καρδίτσας που έχει σκοπό την ανάπτυξη του Τουρισμού στο νομό μας, έχει ήδη εξασφαλίσει την στήριξη τόσο της Περιφέρειας όσο και των Δήμων του Νομού. Ήδη έχει προγραμματισθεί η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την συμμετοχή της περιφέρειας στο αρχικό κεφάλαιο του Φορέα.

  1. Ενημέρωση σχετικά με την έναρξη των εργασιών για την ολοκλήρωση του Δυτικού περιφερειακού της πόλης καθώς και του τμήματος της Ε.Ο. Καρδίτσας Αθηνών , Καρδίτσα-Δέλτα.

Ο κ. Αγοραστός  ενημέρωσε τα μέλη της Διοίκησης ότι έχουν ξεκινήσει οι σχετικές εργασίας και προχωρούν εντός χρονοδιαγράμματος.

  1. Σχετικά με τη διοργάνωση της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων στο μπάσκετ, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας.

Τα μέλη της Διοίκησης ευχαρίστησαν τον κ. Περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία του να διεξαχθεί το σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός στην Καρδίτσα, τονίζοντας ότι αποτελεί τόνωση της επιχειρηματικής και τουριστικής κίνησης για την πόλη μας.