- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συνάντηση του Συλλόγου Απανταχού Καρδιτσιωτών με τον βουλευτή Γιώργο Κωτσό

Την Παρασκευή, 9 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών με τον Βουλευτή Καρδίτσας, κ. Γεώργιο Κωτσό.

Το προεδρείο του Δ.Σ. του Συλλόγου, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Κουσαή, τον Β’ Αντιπρόεδρο, Απόστολο Κοτοπούλη, τη Γενική Γραμματέα, Βασιλική Τσιαπώκη και την Ταμία Δέσποινα Γερακίτου, υποδέχθηκε τον Βουλευτή Καρδίτσας στα γραφεία του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών στην Πλατεία Κάνιγγος (οδ. Κάνιγγος 9) στο κέντρο της Αθήνας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της τακτικής συνεργασίας του Συλλόγου με όλους τους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Κατά την δίωρη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς τα τρέχοντα κρίσιμα θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, όπως ενδεικτικά η αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν από το φυσικό φαινόμενο «Ιανός» τον περασμένο Σεπτέμβριο σε υποδομές, ιδιωτικές περιουσίες κλπ, η ανάγκη επίλυσης των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας του νομού (νοσοκομείο, κέντρα υγείας, περιφερειακά ιατρεία, σταθμοί Ε.Κ.Α.Β.), η περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη της περιφέρειας και του ορεινού όγκου της Καρδίτσας (Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα κλπ), η τουριστική αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής, τα έργα εκτροπής του Αχελώου ποταμού, η επικείμενη εγκατάσταση αιολικών πάρκων στον ορεινό όγκο των Αγράφων, η διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος Τράπεζας Πειραιώς στο Μουζάκι και η εν γένει συγχώνευση ή κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών, τραπεζών, επιχειρήσεων κλπ στο νομό (στους Σοφάδες, στον Παλαμά κλπ) κ.α.. Ο κ. Κωτσός ενημέρωσε τον Σύλλογο για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί, αλλά και για τα διαβήματα που ο ίδιος έχει πραγματοποιήσει για τα ζητήματα αυτά στους αρμόδιους φορείς. Από την πλευρά τους τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών μετέφεραν στον Βουλευτή σειρά προτάσεων του Συλλόγου για όλα τα παραπάνω θέματα της ιδιαίτερης πατρίδας μας, που προβληματίζουν και τους απόδημους Καρδιτσιώτες, ενημερώνοντάς τον ταυτόχρονα και για τις πρωτοβουλίες που ο ίδιος ο Σύλλογος πρόκειται να λάβει το επόμενο διάστημα.

Επίσης, ο κ. Κωτσός ενημερώθηκε από το Δ.Σ. του Συλλόγου για την λειτουργία, τις εκδηλώσεις και τις εν γένει δραστηριότητες του κεντρικού φορέα των Καρδιτσιωτών, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία και τις συνέπειες που υφίστανται από την πανδημία του covid-19 και δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια επίλυσής των, στηρίζοντας έμπρακτα τις δράσεις του Συλλόγου. Τόσο ο ίδιος ο Βουλευτής όσο και ο Σοφαδίτης συνεργάτης του, κ. Δημήτρης Δερβένης που τον συνόδευε στη συνάντηση, ενεγράφησαν ως μέλη του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών.

Ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών θα συνεχίσει τις συναντήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα και με άλλους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, με στόχο την καταγραφή, την ανάδειξη και την επίλυση των θεμάτων και προβλημάτων της ιδιαίτερης πατρίδας μας.