- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συνεχίζει να καλπάζει ο κορονοϊός στην Καρδίτσα

Σε βαθύ κόκκινο παραμένει για άλλη μια εβδομάδα η Καρδίτσα, όπως και όλη η υπόλοιπη Θεσσαλία, σύμφωνα με το νέο επιδημιολογικό χάρτη.

Τα κρούσματα κορονοϊού συνεχίζουν σταθερά να διαγράφουν ανοδική πορεία και η κατάσταση προβληματίζει.

Στο μεταξύ, ακόμη δύο περιοχές της χώρας μπαίνουν αυτή την εβδομάδα στο βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) του επιδημιολογικού χάρτη [1], ενώ πέντε περιφέρειες περνούν από το πορτοκαλί (επίπεδο 3) στο κόκκινο (επίπεδο 4), καθώς παρουσίασαν νέα επιδείνωση στους επιδημιολογικούς δείκτες.

Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα υπάρχουν και αρκετές περιοχές της χώρας που κατέγραψαν ύφεση του επιδημιολογικού φορτίου και ως εκ τούτου, το επίπεδο επικινδυνότητας μειώθηκε.

Συγκεκριμένα, τρεις περιοχές πέρασαν από το βαθύ κόκκινο στο κόκκινο, ενώ μία από το κόκκινο στο πορτοκαλί.

Στο πορτοκαλί παραμένουν ο κεντρικός, δυτικός και βόρειος τομέας Αθηνών, όπως και η Ανατολική Αττική και ο Πειραιάς.

Αναλυτικά: Οι επιδημικοί δείκτες επιδεινώθηκαν και ανέβηκαν επίπεδο

Σε βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) από κόκκινο (επίπεδο 4)

Από πορτοκαλί (επίπεδο 3) σε κόκκινο (επίπεδο 4)

 

Από βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) σε κόκκινο (επίπεδο 4)

Από κόκκινο (επίπεδο 4) σε πορτοκαλί (επίπεδο 3)

 

Θεσσαλονίκη, Αγιον Ορος, Αχαΐα, Λάρισα, Μαγνησία, Καστοριά, Κιλκίς, Ημαθία, Πιερία, Φλώρινα, Εβρος, Πέλλα, Ξάνθη, Δράμα, Μεσσηνία, Σέρρες, Τρίκαλα, Κοζάνη, Καρδίτσα, Χαλκιδική, Φθιώτιδα, Θάσος, Λέσβος, Γρεβενά, Αρτα, Αιτωλοακαρνανία.

Ο επιδημιολογικός χάρτης

Ο επιδημιολογικός χάρτης πέντε επιπέδων ετοιμότητας αντιστοιχεί σε 5 χρώματα (βαθύ κόκκινο, κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο) με βάση επιδημιολογικούς δείκτες που χρησιμοποιούνται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).
Ο επιδημιολογικός χάρτης θα παράγεται εβδομαδιαίως σε επίπεδο Περιφερειακής ενότητας και ειδικά για τα νησιά σε επίπεδο Δήμου.
Σκοπός του επιδημιολογικού χάρτη είναι η ενημέρωση των Ελλήνων και των επισκεπτών στη χώρα μας, καθώς και η σύνδεση των επιπέδων ετοιμότητας με μέτρα δημόσιας υγείας.
Ο χάρτης επικαιροποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την ομάδα των επιδημιολόγων της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τους πιο κάτω επιδημιολογικούς δείκτες:

Η τελική διαμόρφωση του επιδημιολογικού χάρτη προκύπτει έπειτα από συνδυαστική αξιολόγηση των ανωτέρω δεικτών.

Στο χάρτη αποτυπώνονται για κάθε Περιφερειακή ενότητα / Δήμο:
– ο 7-ήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους
– ο δείκτης θετικότητας (%)
η εμβολιαστική κάλυψη (όπως προκύπτει από την διαθέσιμη πληροφορία διαμενόντων εντός της Περιφερειακής Ενότητας), καθώς και
– η εβδομαδιαία τάση (ανοδική, πτωτική ή σταθερή).