- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συνεχίζεται με επιτυχία το Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης

Την Πέμπτη 21 Ιουλίου, θα είναι η τέταρτη μέρα του πενθημέρου Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης. Στο σύνολο του το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει ανάγνωσεις από 70 Έλληνες και 12 ξένους ποιητές, μουσικές παραστάσεις από Έλληνες και ξένους μουσικούς και εικαστική έκθεση σε επιμέλεια της Νίνας Καψάλη. Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον Χρήστο Διαμαντή, και η φετινή θεματική του αφορά την φύση, η οποία και έχει σημαντική θέση μέσα στο έργο του.

Το πρόγραμμα στην Καρδίτσα ξεκινά στις 20:30 και θα λάβει τόπο στον Θερινό κινηματογράφο της πόλης (Τέρμα Μπούσδρα, Καμινάδες), με προβολή βίντεο μελοποιημένης ποίησης και ακολουθεί μια σύντομη ομιλία από τους Θάνο Γώγο, Παναγιώτη Νάνο, Αφροδίτη Σερέτη κλπ. Έπειτα ξενικά η κυρίως εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Θανάση Τριαρίδη, όπου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για το έργο του Χρήστου Κολτσίδα. Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης, θα παρουσιαστεί από τον Βάιο Σβεντζούρη η ποιητική του συλλογή Κρυφές σπουδές, θα προβληθούν βιντεοποιήματα του, μετά θα ακολουθήσει η ανάπτυξη των θέσεων μιαςσυγκριτικής μελέτης πάνω και στις τρείς ποιητικές συλλογές του Χρήστου Διαμαντή Ονειρεμένος πόλεμος (Δήγμα, 2010), Λευκότητα (Σαιξπηρικόν, 2017) και Κρυφές σπουδές (Θράκα, 2021) από την Πηνελόπη Ζαρδούκα, η παρουσίαση επίσης της ύστατης ποιητικής του συλλογής Απλότητα από τον Βαγγέλη Μπριάνα, η ανάγνωση ποιημάτων του από τους Ηλία Μπαρτζιώκα, Παναγιώτη Νάνο, Ράνια Ορφανάκου και Αφροδίτη Τσιώλη και, τέλος, η προβολή ηχητικού μελοποιημένης ποίησης Χρήστου Διαμαντή (από το προσωπικό αρχείο)

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ακουστούν ακόμα μελοποιήσεις του Χρήστου Διαμαντή πάνω σε ποιήματα δικά του και άλλων ποιητών από τους μουσικούς Μαρίζα Αργυρίου, Σωκράτη Βότσκο, Μιχάλη Ζαχαρτζή, Βασίλη Κολοβό, Ηλία Παλαπέλα, Χαρούλα Σαφαρή, Αλεξάνδρα Σταμούλη, Ανδρόνικος Τρούκης και Βασίλης Φαλάρας