- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συνελήφθη ημεδαπή η οποία διέπραττε κλοπές και απάτες μέσω υπολογιστή

Συνελήφθη στις 10-03-2021 το πρωί στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Καρδίτσας, μία ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κλοπής και της απάτης μέσω υπολογιστή.

Ειδικότερα, η δράστιδα σε χώρο Ιερού Ναού, αφαίρεσε από ημεδαπή την τσάντα της, όμως έγινε αντιληπτή και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.

Επιπλέον, από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας προέκυψε ότι η δράστιδα, κατά το χρονικό διάστημα από 02-02-2021 έως 08-03-2021 εντός καταστημάτων της πόλης, αφαίρεσε από τέσσερις ημεδαπές, τα πορτοφόλια τους που περιείχαν συνολικά διάφορα προσωπικά τους έγγραφα, το χρηματικό ποσό των -920- ευρώ και -8- τραπεζικές κάρτες, με τις οποίες στη συνέχεια πραγματοποίησε ανέπαφες συναλλαγές για αγορά προϊόντων, συνολικής αξίας -710,82- ευρώ.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.

Με στόχο την πρόληψη και την αποφυγή περιπτώσεων κλοπών πορτοφολιών ή τσαντών από επιτήδειους, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας συμβουλεύει:

Περισσότερες χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή παρόμοιων περιπτώσεων κλοπών μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (http://www.hellenicpolice.gr [1]) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.