- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συνταξιούχοι ΙΚΑ: Συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση των οικοδόμων

Συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση των εργατοτεχνιτών οικοδόμων την Πέμπτη 4/11/2021 στις 10.30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και όλες οι προηγούμενες, συνεχίζει τις πολιτικές που υπαγορεύονται από την ΕΕ και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, για την παραπέρα μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης, με ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης, τον περιορισμό των δικαιωμάτων του λαού.

Βλέπουμε ξεκάθαρα ότι για τα προβλήματα που βιώνουμε εμείς και η νέα γενιά, που θα ζήσει χειρότερα από εμάς, η ευθύνη βρίσκεται στο εκμεταλλευτικό σύστημα και τις κυβερνήσεις που το υπηρετούν με συνέπεια.

Στο βωμό αυτό θυσιάζονται τα ασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα, τα ωράρια εργασίας, οι συλλογικές συμβάσεις, τα όρια ηλικίας της νέας γενιάς.

Οι κατακτήσεις που οφείλονται στους αγώνες της εργατικής τάξης δεν είναι αιώνιες μέσα στο εκμεταλλευτικό σύστημα. Όταν το κίνημα αδυνατίζει οι αντίπαλοι περνούν στην επίθεση για την κατάργησή τους και συνεχίζουν να θωρακίζονται απέναντι στο λαό με την ψήφιση συνεχώς νέων αυταρχικών, αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων.

Ο νόμος Χατζηδάκη ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Οι συνταξιούχοι συμπορευόμαστε με τα παιδιά μας και συμμετέχουμε στους αγώνες για να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές τους.