- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Τα 3 πράγματα που πρέπει να έχεις στην τσάντα σου όσο είσαι στη συνέντευξη

Επιτέλους, μετά από αρκετή αναζήτηση, έχεις προγραμματίσει μια συνέντευξη για δουλειά. Ο ενθουσιασμός σου σίγουρα είναι μεγάλος και μάλλον το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι είναι το πώς θα εμφανιστείς στο γραφείο. Έχεις τρομερό άγχος για το τι θα πεις όσο θα είσαι εκεί και σίγουρα δεν έχεις το ψυχικό σθένος να σκεφτείς όλα τα καταστροφικά σενάρια σχετικά με το τι μπορεί να πάει στραβά.

Φαντάσου αυτό. Σου έχει ζητηθεί να πάρεις μαζί σου το βιογραφικό σου. Και εκεί που είσαι έτοιμος/η να μπεις στο κτήριο, το βιογραφικό σού φεύγει από τα χέρια και καταλήγει σε μια λακκούβα με νερό… Και τώρα;

Θα μπορούσες να είχες αποφύγει το έξτρα άγχος, αν απλώς είχες βάλει στην τσάντα σου όλα τα απαραίτητα πριν φύγεις από το σπίτι. Ας δούμε λίγο τι μπορεί να σου χρειαστεί σε μια συνέντευξη. Αλλά πρώτα κάτι εξίσου σημαντικό.

 

Η τσάντα που θα επιλέξεις

Δεν μπορείς να πας σε μια συνέντευξη για δουλειά κρατώντας την πιο φθαρμένη, καθημερινή τσάντα που διαθέτεις. Οι δερμάτινες τσάντες είναι μια επιλογή που προτείνουμε ανεπιφύλακτα και ο λόγος είναι πως το στυλ τους θα σου δώσει ένα πιο επαγγελματικό ύφος. Σε επώνυμα brands όπως είναι οι ames τσάντες [1] θα ανακαλύψεις τσάντες που εύκολα μπορούν να δημιουργήσουν το απόλυτο look για συνέντευξη.  Αναλόγως, βέβαια, και το είδος της τσάντας που θα επιλέξεις εσύ. Οι δερμάτινες τσάντες χειρός και ώμου για τις γυναίκες, αλλά και τα δερμάτινα backpacks για τους άντρες, σε ουδέτερα χρώματα για να ταιριάξουν με κάθε ρούχο, είναι εγγύηση. Καλό είναι να μην έχουν πολύχρωμα μοτίβα, καθώς θα αποσπούν την προσοχή, ενώ φρόντισε να διαθέτουν πολύ χώρο, ώστε να μπορέσεις να πάρεις μαζί τα παρακάτω.

 

Τι μπορεί να χρειαστείς

  1. Αντίγραφα του βιογραφικού σου

Θυμήσου πως έχασες το ένα σε εκείνην τη λακκούβα. Δεν είναι κακή ιδέα να έχεις μερικά ακόμη στην τσάντα σου, για παν ενδεχόμενο.

  1. Κάτι για την αναπνοή

Είτε επιλέξεις σπρέι είτε τσίχλες, ή ακόμη και καραμέλες, σίγουρα το να φροντίσεις να έχεις φρέσκια αναπνοή στη διάρκεια της συνέντευξης είναι βασικό. Αν δεν είναι για εσένα καλό το να συζητάς με κάποιον που δεν έχει ευχάριστη αναπνοή, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους άλλους.

  1. Αποσμητικό

Αντίστοιχα, αν είσαι από τους ανθρώπους που ιδρώνουν πάρα πολύ όταν βρίσκονται υπό πίεση, είναι καλό να είσαι προετοιμασμένος. Ενδεχομένως να είναι καλή ιδέα να πάρεις μαζί και κάποιο πετσετάκι ή ακόμη και μια έξτρα μπλούζα ή πουκάμισο, καθώς δεν είναι ό,τι καλύτερο να φαίνεται σαν να έχεις τρέξει σε μαραθώνιο.

 

Αυτά είναι μόνο λίγα από τα πράγματα που μπορεί να χρειαστείς. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να έχεις προετοιμαστεί κατάλληλα.