- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Τα οικογενειακά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που αγοράζεις με 30.000 €

Οι ηλεκτροκίνητες προτάσεις αυξάνονται συνεχώς και στην ελληνική αγορά. Λίγα όμως είναι τα αυτοκίνητα που συνδυάζουν το πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με τους χώρους και την πρακτικότητα που πρέπει να έχει ένα οικογενειακό μοντέλο, σε τιμή αρκετά προσιτή έτσι ώστε να απευθύνονται στο ευρύ κοινό.

Στην περίπτωση των ηλεκτρικών μοντέλων, η πιο συνηθισμένη ερώτηση αφορά την αυτονομία τους, ενώ η επόμενη είναι η τιμή. Με τα πιο προσιτά μοντέλα να ανήκουν στις μικρές κατηγορίες Α και Β, είναι μάλλον απίθανη η επιλογή κάποιου ως οικογενειακό μεταφορικό μέσο. Με μια αναζήτηση όμως, βρίσκουμε και μοντέλα του Segment C σε λογική τιμή. Αυτοκίνητα με ικανοποιητικό μέγεθος πορτμπαγκάζ, δυνατότητα μεταφοράς 4 ή 5 επιβατών με άνεση, και πληθώρα επιλογών εξοπλισμού.  Έτσι, μπορούν να αναλάβουν το ρόλο του μοναδικού αυτοκινήτου μιας οικογένειας.

Η αρχική τιμή τέτοιων μοντέλων πλησιάζει τα 35.000€. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε το ανανεωμένο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», το οποίο θα ενεργοποιηθεί σύντομα και θα προσφέρει επιδότηση 30% επί της λιανικής τιμής προ φόρων. Κάτι που σε αυτά τα αυτοκίνητα μεταφράζεται σε 8.000€! Έτσι, το τελικό κόστος τους πέφτει κάτω από τα 30.000€. Επιπλέον έχουμε το όφελος από τα τέλη κυκλοφορίας που είναι και αυτό σημαντικό [1]. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ποια είναι αυτά:

CUPRA Born

Το ηλεκτρικό hatchback της CUPRA μόλις έφτασε στη χώρα μας.Προσφέρει πολύ καλούς χώρους, χάρη στα 4.322 mm μήκους και την εξαιρετική χωροταξία του εσωτερικού, αλλά και τον σπορ χαρακτήρα που αποτελεί δεδομένο για κάθε μοντέλο της μάρκας. Με τιμή που ξεκινά από τα 33.900 € για τη βασική έκδοση των 150 PS με μπαταρία 45 kWh, το όφελος της κρατικής επιδότησης ρίχνει το τελικό κόστος στα 25.900 €. Όμως αυτή δεν είναι η μοναδική επιλογή. Ακόμα και η μεγαλύτερη έκδοση με την μπαταρία των 58 kWh και το μοτέρ των 204 ίππων, που έχει αρχική τιμή 37.900 €, πέφτει οριακά κάτω από τις 30.000 € όταν αφαιρεθεί η επιδότηση.

Citroene-C4 C-Cross

Μια γαλλική πρόταση με ξεχωριστή αισθητική και πολύ άνετη καμπίνα, με αναπαυτικά καθίσματα και χώρο αποσκευών 380 lt και βασικό εξοπλισμό που είναι πλήρης από τη βασική έκδοση. Το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 136 PS και 260 Nm ροπή, πετυχαίνοντας αυτονομία έως 350 km (WLTP) χάρη στην μπαταρία των 50 kWh. Το κόστος απόκτησής της ξεκινά από τα 26.650 € με επιδότηση, αφού η αρχική τιμή καταλόγου είναι 34.650€.

Opel Mokka-e

Ανήκει στα compact SUV και διακρίνεται για τον τολμηρό σχεδιασμό, τα νεανικά χαρακτηριστικά και το μοντέρνο εσωτερικό περιβάλλον. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 136 PS και 260 Nm ροπής, με την μπαταρία των 50 kWh να χαρίζει αυτονομία της τάξεως των 324 km. Η τιμή του ξεκινά από τις 35.650 €, άρα 27.650 € με την επιδότηση, και οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ πέντε εκδόσεων εξοπλισμού.

Nissan Leaf

Ο πρωτοπόρος των ηλεκτρικών hatchback, βρίσκεται ήδη στη 2η γενιά του, και πρωταγωνιστεί σε πολλές αγορές χάρη στη φήμη και την υψηλή του απόδοση. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις με μπαταρία 40 kWhκαι 150 ίππους, ή 62 kWhμε 218 ίππους. Εφοδιάζεται με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες και η αυτονομία κίνησης κυμαίνεται από 270 έως 562 km με βάση τον κύκλο WLTP. Όσο για την τιμή εκκίνησης της έκδοσης, είναι 33.980€για το Leafμε τη μπαταρία 40 kWh, και μειώνεται στα 25.980 € με την επιδότηση.

Volkswagen ID.3

Αυτό το μοντέλο είναι για τη Volkswagen τόσο σημαντικό όσο ήταν το Beetle και το Golf. Άλλωστε, το όνομά του φανερώνει ότι είναι το 3ο βήμα στη διαμόρφωση της ταυτότητας της εταιρίας. Ένα ευρύχωρο hatchback που διατίθεται σε τρεις εκδόσεις, με μπαταρία 45, 58 ή 77 kWh, με αυτονομία από 300 έως 548 km, αντίστοιχα. Με νεανικό χαρακτήρα και λιτή σχεδίαση στην καμπίνα, αλλά και με κορυφαία τεχνολογία και συνδεσιμότητα. Το μεγάλο μεταξόνιο και η φιλοσοφία «open space», δίνουν την αίσθηση στους επιβάτες πως βρίσκονται σε μεγαλύτερο αυτοκίνητο. Η τιμή του ξεκινά από 34.000 ευρώ στον τιμοκατάλογο της Volkswagen, κάτι που μεταφράζεται σε 26.000 € με την επιδότηση.