- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Τάσος Τσιαπλές: Όχι στον κοινωνικό αυτοματισμό και στον διχασμό των εργαζομένων

Η κυβέρνηση της Ν.Δ, αντί να ενισχύσει τις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, «στοχοποιεί» τους εργαζόμενους τους, οι οποίοι εδώ και ενάμιση χρόνο τώρα – μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες – δίνουν τη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας και συνολικά για την υγεία του λαού.

Αντί για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας, ετοιμάζει την επαναφορά των εργολαβικών εταιρειών, που θα οδηγήσει στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, στην καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, ενώ παραμένει ο κίνδυνος απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων συμβασιούχων, επικουρικών και μέσω ΟΑΕΔ, που οι συμβάσεις τους λήγουν τους επόμενους μήνες.

Αντί για τη στελέχωση και επαναλειτουργία των κλειστών κλινικών και των συγχωνευμένων κλινικών, σχεδιάζει, αξιοποιώντας και το νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, νέο κύμα συγχωνεύσεων δημόσιων μονάδων υγείας, ιδιωτικοποιήσεων καθώς και λειτουργία όσων δημόσιων μονάδων απομείνουν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Στην προσπάθεια της να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της για την νέα εξάπλωση της επιδημίας, συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική της «ατομικής ευθύνης», στα πλαίσια της οποίας εντάσσεται η απαράδεκτη τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και άλλων εργαζομένων.

Από τη μια, τα εμβόλια και τα φάρμακα, που είναι αναγκαία για την  αντιμετώπιση της πανδημίας και των άλλων ασθενειών παραμένουν εμπόρευμα στα χέρια των φαρμακευτικών εταιριών και αξιοποιούνται στα πλαίσια των ανταγωνισμών μεταξύ κρατών και εταιριών.

Από την άλλη, η ανάγκη για ουσιαστική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού «αντικαθίσταται» από τιμωρητικά μέτρα εναντίον ανεμβολίαστων εργαζομένων (αναστολή εργασίας και κόψιμο μισθού και στο βάθος απολύσεις), bonus στους ιδιώτες υγειονομικούς για κατ’ οίκον εμβολιασμό.

Όλα αυτά συντηρούν την καχυποψία και ενισχύουν τις θεωρίες συνωμοσίας και τον ανορθολογισμό, που σκόπιμα καλλιεργείται και από διάφορες ομάδες, πολλές από τις οποίες δεν κρύβουν τον φασιστικό και αντιδραστικό χαρακτήρα τους.

Αυτή την αντιλαϊκή πολιτική στηρίζει και υλοποιεί πιστά και η νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, η οποία προχωρά σε αναστολή των συμβάσεων εργασίας 16 συνολικά εργαζόμενων από τις κλειστές δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας (6 από το παράρτημα της Καρδίτσας (πρώην ΚΕΠΕΠ), 9 από την δομή των Τρικάλων (μονάδα φιλοξενίας ηλικιωμένων) και 1 από την δομή του Αμπελώνα Λάρισας), αποδυναμώνοντας ουσιαστικά αυτές τις δομές.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, τάχθηκε εξ’ αρχής υπερ του μαζικού – καθολικού εμβολιασμού όλου του πληθυσμού και στη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Λέει όχι στον κοινωνικό αυτοματισμό και στον διχασμό των εργαζομένων – οχι στους εκβιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας!

Αξιώνει την άμεση κατάργηση του νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική της “ατομικής ευθύνης” για την επιδημία.

Κανένας εργαζόμενος σε αναστολή εργασίας. Καμιά απόλυση, καμιά στέρηση μισθού ή πειθαρχική δίωξη εργαζόμενου με πρόσχημα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό!

Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος. Ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Ένταξη των εργαζόμενων στην υγεία-πρόνοια στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και του προσωπικού του, και ένταξη σε ενιαίο σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων.

Στοχευμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των υγειονομικών για τον εμβολιασμό, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων.

 

Δήλωση του Τάσου Tσιαπλέ, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας