- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Tετραήμερο προβολών στο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στον Παλαμά

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τετραήμερο προβολών στο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο – Planetarium On The Go και παρατήρησης του έναστρου ουρανού με τηλεσκόπια από Δευτέρα 4 Οκτωβρίου έως και Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021 στην Πλατεία Λαϊκής Αγοράς Παλαμά.

Περισσότερα από 1.200 άτομα όλων των ηλικιών και 10 σχολεία του Δήμου Παλαμά επισκέφθηκαν δωρεαν το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο.

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο, μοναδικό στο είδος του με μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές, ταξιδεύει σε όλη τη χώρα προσφέροντας στους θεατές μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία.

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο εμπνέει και εκπαιδεύει ανθρώπους όλων των ηλικιών. Δείχνοντας τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος, συμβάλλει στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας, ανοίγει τους ορίζοντες των θεατών, εμπνέει και εκπαιδεύει για όσα μας περιβάλλουν, για την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν.

Η εκδήλωση περιελάμβανε προβολές μέσα στον θόλο του Φορητού Ψηφιακού Πλανητάριου, η οποίες ακολουθούνταν από παρατήρηση με τηλεσκόπιο – του Ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας ή του έναστρου ουρανού το βράδυ .Το τηλεσκόπιο ήταν νέας τεχνολογίας eVscope της Unistellar και οι θεατές είχαν τη δυνατότητα παρατήρησης αντικειμένων βαθέως ουρανού – νεφελώματα, αστρικά σμήνη, άλλους μακρινούς γαλαξίες – ακόμη και από αστικό περιβάλλον.

Κατά την διάρκεια των προβολών τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον Covid-19 που ισχύουν.