- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Θα λειτουργήσουν το καλοκαίρι οι Παιδικές Κατασκηνώσεις της Νεράϊδας

Με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας εγκρίθηκε η  λειτουργία της παιδικής κατασκήνωσης Νεράιδας Καρδίτσας του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα το καλοκαίρι του 2021, (ΦΕΚ 2175/τ.Β΄/25-05-2021 περί «Ανάθεσης οργάνωσης και λειτουργίας κατασκηνώσεων του Κρατικού Προγράμματος σε Δήμους»). Σύμφωνα με την απόφαση θα λειτουργήσουν ολιγοήμερες κατασκηνωτικές περίοδοι για παιδιά ηλικίας από 6 έως 16 ετών και ηλικιωμένους κατά τη θερινή περίοδο 2021, ως εξής: 1η περίοδος από 1 Αυγούστου έως 10 Αυγούστου 2021, 2η περίοδος από 13 Αυγούστου έως 22 Αυγούστου 2021 και 3η περίοδος από 24 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2021.

Οι κατασκηνωτές θα έχουν τη δυνατότητα να κοινωνικοποιηθούν, να μάθουν τις έννοιες της ομαδικότητας, της συλλογικότητας και της συνεργατικότητας, να ψυχαγωγηθούν και να δημιουργήσουν σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον στον οικισμό της Νεράιδας.

Σημειωτέον ότι οι εγκαταστάσεις βελτιώθηκαν και κατασκήνωση λειτουργεί σε νέα βάση. Επίσης, η κατασκήνωση είναι ανοιχτή και μπορεί να φιλοξενήσει μαθητές και ηλικιωμένους και εκτός νομού Καρδίτσας. Ήδη το ΔΣ των κατασκηνώσεων συνεδρίασε και ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα ετοιμάζεται να λειτουργήσει τις κατασκηνώσεις σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον covid19.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας έπειτα από αίτημα του Δήμου, οι κατασκηνώσεις μπορούν να φιλοξενήσουν Θερινά και Σχολεία και Θερινές Ακαδημίες. Για το πρόγραμμα αυτό ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από Πανεπιστημιακές Σχολές.