- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Θάνος Σκάρλος για τη σημαντική διάκριση του 1ου ΕΠΑΛ Σοφάδων: Μας κάνατε υπερήφανους

Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή υποδέχτηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 30/3, την ομάδα ρομποτικής που βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία της Ηλεκτρολογίας και έχει τίτλο « Σοφάδες – Έξυπνη Πόλη».

Το πρώτο βραβείο που κατέκτησε το 1ο ΕΠΑΛ  σε ένα ιδιαιτέρως απαιτητικό περιβάλλον αποδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο πλαίσιο του σχολείου, τις πολλές ώρες προσπάθειας των μαθητών αλλά και την εξαιρετική  καθοδήγηση των καθηγητών και του Διευθυντή κ. Χρήστου Τσακνάκη.

Αρχικά οι μαθητές παρουσίασαν αναλυτικά το έργο για το οποίο βραβεύτηκαν και εντυπωσίασε για την αρτιότητά του.   Αποτελείται από μια μακέτα που αντιπροσωπεύει την πόλη των Σοφάδων, η οποία περιέχει ηλεκτρονικούς αυτοματισμούς που μπορούν να δώσουν λύση σε προβλήματα της αστικής ζωής, όπως για παράδειγμα αυτόματο σύστημα για αποφυγή πλημμυρών του Σοφαδίτη ποταμού, σύστημα έξυπνης άρδευσης, σύστημα έξυπνης στάθμευσης, συστήματα διαβάσεων φιλικά προς ΑΜΕΑ, συστήματα διαχείρισης ενέργειας δημοσίων κτιρίων και συστήματα παρακολούθησης ατμοσφαιρικών παραγόντων. Όλα τα συστήματα είναι διασυνδεδεμένα και προσβάσιμα με το διαδίκτυο.

Ο Δήμαρχος μετά την παρουσίαση  εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια και την χαρά του στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που πέτυχαν το σπουδαίο αποτέλεσμα και απένειμε τα βραβεία.

Όπως είπε αξίζουν θερμά συγχαρητήρια οι μαθητές για τις προσπάθειές τους, οι εκπαιδευτικοί για την καθοδήγηση που δίνουν αλλά και οι γονείς για την πλήρη στήριξη που παρέχουν ώστε το αποτέλεσμα να δικαιώσει τους κόπους όλων.

Τόνισε ότι η δουλειά που γίνεται από τους εκπαιδευτικούς είναι εξαιρετική, καθώς δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να αναπτύξουν μοναδικές δεξιότητες και κυρίως να οραματιστούν το μέλλον της πόλης των Σοφάδων μέσα από δικές τους κατασκευές, οι οποίες μπορούν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο.

Πρόσθεσε ότι οι νέες τεχνολογίες, ο κλάδος της ρομποτικής και των αυτοματισμών μας επηρεάζουν στο παρόν και στο μέλλον, δηλώνοντας ότι θα στηρίξει   με όλες του τις δυνάμεις τις προσπάθειές των μαθητών.

Σημείωσε ότι η επιτυχία αυτή μας κάνει να νοιώθουμε υπερήφανοι για το εκπαιδευτικό έργο που αναπτύσσεται στα σχολεία του Δήμου μας.

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή Σοφάδων, συνεχίζει να κάνει ό,τι είναι δυνατό  για να στηρίξει αυτή την προσπάθεια και να εξασφαλίσει στους μαθητές όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες μάθησης.

Να σημειωθεί ότι Εκπαιδευτικοί – Συντονιστές του έργου είναι οι Μαυρέλος Εμμανουήλ , ειδικότητας ηλεκτρονικών, Νάρη Μαρία πολιτικών μηχανικών – αρχιτεκτόνων και Βαρσάνης Κωνσταντίνος , ειδικότητας ηλεκτρολόγων.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στην υλοποίηση αυτού του καινοτόμου έργου ήταν, ο  Ραπάϊ Αντζελίνο από την Α’ τάξη, Καρατόλιος Γεώργιος, Κυρίτσης Άγγελος , Παππάς Χρήστος και  Ρόδε Βιονίς από τη Β’ τάξη και Παππάς Χρήστος – Δημήτριος από τη Γ’ τάξη. Συμμετείχε επίσης η μαθήτρια από το Γενικό Λύκειο Νέου Μοναστηρίου Μαυρέλου Στέλλα.