- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Θετταλών Δράσεις – Επειδή έχουμε τη Θεσσαλία στην καρδιά μας

Συμπληρώσαμε δέκα τέσσερα χρόνια από την ίδρυση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «Ασκληπιός». Πιστεύουμε ότι μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών σε στενή συνεργασία με τις Ομοσπονδίες και Συλλόγους-μέλη που την αποτελούν, κατάφερε να επιδείξει ένα αξιόλογο έργο, πλούσιο σε πολιτιστικές και όχι μόνο εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Κίνητρο και δύναμή μας είναι η μεγάλη αγάπη μας για τη Θεσσαλία και το πάθος μας για τη διατήρηση και μεταλαμπάδευση των παραδόσεων στη νεότερη γενιά που αναλαμβάνει σταδιακά τη σκυτάλη έτσι ώστε να παραμείνει ζωντανή η εθνική μας ταυτότητα στις επόμενες γενιές. Αποτελεί για εμάς ιερό καθήκον η μεταφορά της θεσσαλικής φλόγας και του ελληνικού πολιτισμού σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Ως Θεσσαλοί Απόδημοι οραματιζόμαστε συνεχώς τρόπους για να προβάλουμε την πατρίδα μας τη Θεσσαλια. Έτσι και φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε ένα νέο βήμα. Να εκδώσουμε το δικό μας περιοδικό, το οποίο θα έχει ως θέματα τις δράσεις της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, τις δράσεις των μελών Συλλόγων της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, τις δράσεις της Θεσσαλικής Νεολαίας, την ανάδειξη περιοχών της Θεσσαλίας, την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας, συνεντεύξεις με διακεκριμένους Απόδημους Θεσσαλούς, παραδοσιακές συνταγές της Θεσσαλίας, την προβολή των προϊόντων της Θεσσαλίας, την ανάδειξη Απόδημων Θεσσαλών Καλλιτεχνών, συνεντεύξεις προέδρων Συλλόγων και παρουσίαση των Συλλόγων τους και πολλά άλλα θέματα. Το περιοδικό θα διανέμεται ηλεκτρονικά και έντυπα.

Το περιοδικό αυτό το ονομάσαμε «Θετταλων δρασεις», επειδή πραγματικά η Συνομοσπονδία μας απέδειξε ότι έμαθε να ονειρεύεται, να έχει πάντα στην καρδιά της τη Θεσσαλία και να στέκεται άξια απέναντι στις προσδοκίες όλων μας. Με την έκδοση αυτού του περιοδικού ξεκινά μια νέα φάση της ιστορίας της Συνομοσπονδίας μας, η οποία κατάφερε να κερδίσει την ανάλογη θέση και αναγνώριση στον παγκόσμιο πολιτιστικό και λαογραφικό χάρτη. Τα έντεκα συνέδρια και ανταμώματα Θεσσαλών που διοργανώθηκαν ήταν το αποκορύφωμα του έργου της σ’ αυτό το χρονικό διάστημα.

Το περιοδικό απευθύνεται σ’ όλους τους Θεσσαλούς και κυρίως στους Θεσσαλικούς Συλλόγους σε όλες τις ηπείρους όπου ζουν και δρουν ομογενείς Θεσσαλοί. Απευθύνεται βεβαίως και στους συμπατριώτες μας στη Θεσσαλία και γενικότερα στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να διαπιστώσουν για άλλη μια φορά τα σταθερά βήματα, την πρόοδο και την εξέλιξη της Συνομοσπονδίας μας και σε τελική ανάλυση τη δύναμη των Θεσσαλών. Εύχομαι από καρδιάς υγεία σε όλο τον κόσμο και επιπλέον δύναμη, πίστη, ενότητα και αφοσίωση στον κοινό σκοπό των Θεσσαλών του κόσμου, έτσι ώστε οι δράσεις μας να μεγαλώνουν, να εξελίσσονται και να αποτελούν βάση και έμπνευση για τη νέα γενιά. Ευχαριστούμε επίσης όλα τα άτομα που εργάστηκαν άμεσα ή έμμεσα για την έκδοση του περιοδικού!