- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Τηλεδιάσκεψη του Βουλευτή Γιώργου Κωτσού με τον πρόεδρο του Ομίλου Κυνοφίλων Ο.Κ.Α.Δ.Ε

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός με τον πρόεδρο του Ο.Κ.Α.Δ.Ε. κ. Δημήτριο Γκουζούνα. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο κ. Γκουζούνας παρουσίασε στον κ. Κωτσό τα προβλήματα τα οποία απασχολούν τον Όμιλο Κυνοφίλων Αγγλικών Δεικτών Ελλάδος.

Ο κ. Γκουζούνας, όσον αφορά το Σχέδιο Νόμου που πρόκειται να κατατεθεί ανέφερε στον Βουλευτή τις διαφωνίες του Ομίλου αλλά και άλλων ομοϊδεατών του. Ειδικότερα έθιξε το θέμα της υποχρεωτικής και όπως ανέφερε “οριζόντιας στείρωσης” όλων των δεσποζόμενων σκύλων με το οποίο διαφωνούν κάθετα. Επιπλέον, όπως τόνισε ο κ. Γκουζούνας αρκετά σημαντικό είναι η θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων αναφέροντας πως πρέπει να επανέλθει η Παράγραφος για την θεσμοθέτηση του Ερασιτέχνη Εκτροφέα. Τέλος, ο κ. Γκουζούνας ανέφερε ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος (ΚΟΕ) ως κατεξοχήν αρμόδιου φορέα και μοναδικού εκπροσώπου στην Ελλάδα, της Διεθνούς Κυνολογικής Ομοσπονδίας (FCI), στην Ειδική Επιτροπή Παρακολούθησης του Νόμου και στην Επιτροπή που θα πρέπει να οριστεί για την αδειοδότηση των ερασιτεχνών εκτροφέων.

Ο Βουλευτής του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που του παρουσίασε ο κ. Γκουζούνας απαντώντας πως το επικείμενο Σχέδιο Νόμου στοχεύει στην επίλυση χρόνιων παθογενειών δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για την προστασία των ζώων έτσι ώστε να μην υπάρξει ξανά κανένα αδέσποτο και κανένα κακοποιημένο ζώο. Τέλος ο κ. Κωτσός ανέφερε πως θα μεταφέρει τα προβλήματα στους αρμόδιους υπουργούς έτσι ώστε να βρεθεί μία κοινή τομή με κύριο στόχο την προστασία των ζώων.