- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Την Κυριακή 8 Αυγούστου η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Γιώργο Μπαλταδώρο

Την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021 και ώρα 10.30 το πρωϊ, θα πραγματοποιηθεί στο Μορφοβούνι εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, την οποία οργανώνει ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα. Ο σμηναγός χάθηκε σε διατεταγμένη υπηρεσία τον Απρίλιο του 2018, ανοιχτά της Σκύρου. Την κυβέρνηση θα επροσωπήσει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ενώ αναμένεται ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος κ. Μπλιούμης και άλλοι επίσημοι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η εκδήλωση ξεκινά στις 10.45 π.μ. με επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία Γεωργίου Μπαλταδώρου, αντιπτεράρχου μετά θάνατον, στην είσοδο του Μορφοβουνίου. Αμέσως μετά θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μνημείου, το οποίο φιλοτεχνήθηκε με δαπάνη του Δήμου. Ταυτόχρονα θα αποδοθεί επίσημα και το αεροσκάφος Mirage F1, το οποιο τοποθετήθηκε στο χώρο με τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας. Τα αποκαλυπτήρια θα κάνει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Α. Στεφανής και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τον εθνικό ύμνο και ύψωση της σημαίας.

Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει συμβολική δεξίωση για το κοινό στο χώρο και θα διατεθούν αντίτυπα της ειδικής έκδοσης που ετοίμασε ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα προς τιμή του ήρωα  Γ. Μπαλταδώρου. Τους επισήμους θα δεξιωθεί ο δήμος σε ξενοδοχείο της περιοχής.