- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το μπλόκο της Νίκαιας κλιμακώνει τον αγώνα με πολύμορφες δράσεις

Μέσα σε μαχητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Μπλόκου Νίκαιας.

Στη συνεδρίαση αυτή, τονίστηκε πως οι αγρότες δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω από την αγωνιστική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης και συζητήθηκε η ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα αλλά και ο καλύτερος συντονισμός με τα άλλα μπλόκα που έχουν στηθεί ή θα στηθούν τις επόμενες μέρες σε όλη τη χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι περιοδείες στα χωριά, με στόχο, νέα τρακτέρ να πυκνώσουν το μπλόκο και ταυτόχρονα αποφασίστηκαν μια σειρά από πολύμορφες δράσεις που θα συζητηθούν στη Γενική Συνέλευση του Μπλόκου που θα γίνει την Τετάρτη 9 Φλεβάρη στις 19:00, στο χώρο του μπλόκου.

Συγκεκριμένα, θα συζητηθούν οι προτάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής, για κινητοποίηση την Πέμπτη 10 Φλεβάρη, στις 11 π.μ. στη ΔΕΗ, στη Λάρισα και το συλλαλητήριο με τα τρακτέρ στην πόλη της Λάρισας, την Παρασκευή 11 Φλεβάρη στις 19:00 στην κεντρική πλατεία.

Οι αγρότες με τον αγώνα τους διεκδικούν

Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση  αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

– Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

– Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

ΠΗΓΗ: 902.gr