- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα

Δυστυχώς, ένα ακόμη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στην μεγάλη λίστα των εργατικών ατυχημάτων.

Ένας ακόμη νέος άνθρωπος εργαζόμενος σε εργολάβο στην ΔΕΔΔΗΕ κατά την αποκατάσταση βλάβης στα Καλύβια Πεζούλας στην Λίμνη Πλαστήρα την Τετάρτη 12-01-2022 χτυπήθηκε από ρεύμα με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

Τα ερωτηματικά πολλά για το πώς έγινε το ατύχημα και αν πληρούνταν τα μέτρα και οι κανόνες ασφαλείας σε τέτοιες παρεμβάσεις.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν στην συγκεκριμένη περίπτωση και χρίζουν απάντηση είναι τα εξής:

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο τεχνικό κλιμάκιο του ΣΕΠΕ που θα εξετάσει τις συνθήκες για το θανατηφόρο ατύχημα και έχουμε βάσιμες υποψίες ότι το πόρισμα και η έκθεση που θα κάνει, θα δείξει μια σειρά από σοβαρές παραλείψεις και παρατυπίες στα μέτρα και τους κανόνες ασφαλείας ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι του θανατηφόρου δυστυχήματος αυτού.

Πληθώρα καταγγελιών εργαζομένων σε αρκετούς εργολάβους δείχνουν ότι συνεχώς δεν τηρούνται τα μέτρα και οι κανόνες ασφαλείας. Επιβεβαιώνεται δυστυχώς, για ακόμη μια φορά ότι μπροστά στο κέρδος στη χώρα μας, απαξιώνεται και θυσιάζεται η ανθρώπινη ζωή.

Ζητάμε την εντατικοποίηση και αυστηροποίηση των κανόνων εργασίας ώστε να προφυλαχτεί και να διασφαλιστεί το αναφαίρετο και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα όλων των εργαζομένων όλων των κλάδων για εργασία με υγεία και ασφάλεια.

Το Ε.Κ. Καρδίτσας, εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του συναδέλφου μας.