- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας στηρίζει τον αγώνα των αγροτών

Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας  όπως πάντα στηρίζει τον αγώνα που δίνουν οι Αγρότες έναν  αγώνα επιβίωσης και αξιοπρέπειας και συντάσσεται πλήρως με τα δίκαια αιτήματά τους.

Κάθε χρόνο τα πράγματα στον πρωτογενή τομέα χειροτερεύουν και πλήττονται βάναυσα από τις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων όσων απασχολούνται σε αυτόν.

Η υπερφορολόγηση , τα νέα χαράτσια , οι χαμηλές και εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προϊόντων, οι μειώσεις των επιδοτήσεων, του Φ.Π.Α του ειδικού φόρου καυσίμου αλλά και το μεγάλο κόστος παραγωγής συντελούν στο μαρασμό και την εξαφάνιση των μικρομεσαίων αγροτών.

Όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική στον πρωτογενή τομέα , το μόνο σίγουρο είναι ότι όλο και πιο πολλοί θα εγκαταλείπουν τις καλλιέργειες, χιλιάδες νέα στρέμματα θα μείνουν ακαλλιέργητα αλλά το βασικότερο είναι ότι απαξιώνεται ένας τομέας ο οποίος θα μπορούσε να συμβάλλει σημαντικά μέσα από την παραγωγική διαδικασία να αποτελέσει το άρμα για την έξοδο από την κρίση και να βοηθήσει στη μείωση της μεγάλης ανεργίας.

Ο αγώνας των αγροτών θα πρέπει να στηριχτεί από όλους, να γίνει και δικός μας αγώνας γιατί ο στόχος είναι κοινός. Να σταματήσουν και να αποτραπούν αυτές οι βάρβαρες πολιτικές που επιβάλλουν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις, πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές μας και υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας.

Καταδικάζουμε την προσπάθεια εκφοβισμού, τρομοκράτησης της ποινικοποίησης των αγώνων όχι μόνο των αγροτών αλλά και όλων των εργαζόμενων της χώρας.

Καλούμε όλους τους αγρότες του νομού να συμμετέχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο που θα γίνει την Πέμπτη 27-01-2022 στις 12 το μεσημέρι στη γέφυρα Σταυρός μεταξύ Παλαμά και Ιτέας και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες αγώνα και αντίστασης.