- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το έθιμο των Λαζαρίνων αναβίωσε στον Παλαμά

Έπειτα από δύο χρόνια αποχής, την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022,ο κόσμος του Παλαμά είδε με μεγάλη χαρά να αναβιώνει ξανά το έθιμο με τις Λαζαρίνες, τραγουδώντας τα Κάλαντα του Λαζάρου.

Τα κορίτσια κρατούσαν στολισμένα καλαθάκια, τα οποία ετοίμασαν με όρεξη και μεράκι με φρέσκα λουλούδια, πρασινάδες, γαρύφαλλα, βιολέτες από τις ολάνθιστες αυλές των σπιτιών τους.

Ένα έθιμο που χάνεται στα βάθη του χρόνου, αναγγέλλοντας  με αυτόν τον τρόπο την Ανάσταση του Λαζάρου. Οι μικρές Λαζαρίνες με τα παραδοσιακά καλαθάκια συναντήθηκαν στις 12:30  στην κεντρική είσοδο του Δημαρχείου για την καθιερωμένη βράβευση των καλαθιών.

Ευχάριστη έκπληξη ήταν η συμμετοχή των μαθητών (κοριτσιών και αγοριών) της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου Παλαμά, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς  κα. Οικονόμου Ιωάννα                  και  κ. Φλώρο Χαρίλαο.

Σε όλες τις Λαζαρίνες δόθηκε συμβολικά από ένα βιβλίο. Η επιτροπή βράβευσε τα 5 καλύτερα στολισμένα καλάθια, όπου δόθηκε ως έπαθλο ένα επιπλέον βιβλίοπροσφορά  της συγγραφέως  κα. Χαράς Σταυρίδουμε τίτλο «Ο Κολοκυθούλης»…

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, η χαρά των Λαζαρίνων ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Στην εκδήλωση τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά του Covid 19.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!