- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας για την Ημέρα Νοσηλευτριών/ων

Η Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτριών/ων  γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 12 Μαΐου,  επέτειο της γέννησης της Florence Nightingale, μιας από τους ιδρυτές της σύγχρονης νοσηλευτικής. Η μέρα αυτή είναι μια ευκαιρία για τις νοσηλεύτριες και  τους νοσηλευτές όλου του κόσμου να γιορτάσουν το επάγγελμα τους και να αναγνωριστεί η προσφορά τους.

Φέτος, το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτριών/ων (ICN) τιμά και αναγνωρίζει την ανιδιοτελή συνεισφορά των 28 εκατομμυρίων νοσηλευτριών/ων στον κόσμο, τονίζοντας τις θυσίες που έχουν κάνει κατά τη διάρκεια της πανδημίας καθώς και στις εμπόλεμες ζώνες.

Οι νοσηλεύτριες/τές, παγκοσμίως, διαθέτοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης, βρίσκονται δίπλα στον κάθε ασθενή προσπαθώντας να εφαρμόσουν τη νοσηλευτική «βασισμένη σε ενδείξεις». Αναγνωρίζοντας τις καλύτερες από τις διαθέσιμες ενδείξεις,  χρησιμοποιώντας το γνωστικό υπόβαθρο της επιστήμης τους,  τις δεξιότητές τους, την κλινική εμπειρία , το ήθος , τις νοσηλευτικές αξίες, τους διαθέσιμους πόρους και λαμβάνοντας υπ’ όψιν  τις ανάγκες των χρηστών υπηρεσιών υγείας, προάγουν και προασπίζουν καθημερινά την ποιοτική φροντίδα των ασθενών βασισμένη σε επιστημονικά δεδομένα.

Αντιμετωπίζοντας για τρίτο χρόνο τη λαίλαπα της πανδημίας COVID 19 το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν κατέρρευσε, καθώς οι νοσηλεύτριες/τές το στήριξαν και φρόντισαν να το αναζωογονήσουν, από τον πιο άπειρο συμβασιούχο μέχρι τον πιο έμπειρο νοσηλευτή. Απέδειξαν, λοιπόν, ότι είναι σε θέση να ηγηθούν , να καινοτομήσουν να εξελίξουν και να καθορίσουν το μέλλον στις υπηρεσίες υγείας ακόμα και κάτω από δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες.

Η Δ/νση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας εύχεται Χρόνια Πολλά σε όλο το Νοσηλευτικό προσωπικό!