To Karditsa Earthquake σε ευρεία Άσκηση Αντιμετώπισης Καταστροφών

16 Οκτωβρίου 2018

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργάνωσε από 9 έως 13 Οκτωβρίου ευρεία άσκηση αντιμετώπισης καταστροφών στη Ρόδο, τα σενάρια της οποίας σχεδιάστηκαν από το ΠΜΣ «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» της Σχολής Θετικών Επιστημών υπό τη διεύθυνση του συντοπίτη μας καθηγητή Ευθύμη Λέκκα (στη φωτογραφία από τη βραδιά έναρξης της άσκησης) σε συνεργασία με το ΠΜΣ «Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής. Η άσκηση προέβλεπε την εκδήλωση μίας σειράς εικονικών καταστροφών: εκδήλωση σεισμού στην Παλιά Πόλη, tsunami στην παράκτια ζώνη της Λίνδου, δασική πυρκαγιά στην κοιλάδα των Πεταλούδων, κρίση σε πλοίο στο λιμένα της Ρόδου είναι ενδεικτικά κάποια από τα σενάρια της άσκησης.

Στις ασκήσεις συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι τοπικοί, περιφερειακοί και κεντρικοί φορείς, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη των κλάδων του Περιβάλλοντος, της Εκπαίδευσης, της Πολιτικής Προστασίας, του Τουρισμού, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σημαντική παρουσία στην άσκηση ήταν ο σεισμολόγος, Διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και Πρόεδρος του συστήματος προειδοποίησης τσουνάμι, στον ευρωπαϊκό και μεσογειακό χώρο, της UNESCO, Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Το KarditsaEarthquakeProject – “Σχολεία εν Δράσει“ του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας ήταν και εκεί παρόν και εκπροσωπήθηκε από τον υπεύθυνο καθηγητή του Προγράμματος κ. Ιωάννη Παπαϊωάννου (στη φωτογραφία με τον κο Παπαδόπουλο).

Στόχος ήταν η άσκηση των συμμετεχόντων φοιτητών και φορέων υπό πραγματικές συνθήκες σε συμβάντα που απαιτούν ετοιμότητα και συνεργατικότητα μεταξύ όλων των μελών της αλυσίδας αντιμετώπισης κρίσεων, από τη διαχείριση της πληροφορίας, την εκκένωση και την καταφυγή μέχρι την έρευνα, διάσωση, ψυχολογική υποστήριξη και περίθαλψη.

Ακολούθως, δράσεις του Προγράμματος Karditsa Earthquake Project – Σχολεία εν Δράσει παρουσιάστηκαν στο 4o Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στις 12, 13 & 14 Οκτωβρίου 2018, με την εισήγηση Karditsa Earthquake Project – Σχολεία εν Δράσει: Σεισμογράφος, των Ιωάννη Παπαιωάννου και Αικατερίνης Γιαννακούδη. Το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά, από την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Παιδαγωγικό Τμήμα Π.Ε., Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας, ΤΕΦΑΑ), το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Τμήμα Φιλολογίας), το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας (Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ) και το Σύλλογο καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Λάρισας, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πλήθους καθηγητών και επαγγελματιών της εκπαίδευσης με χρήσιμα συμπεράσματα και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για εκπαιδευτικά θέματα.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Απρίλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930EC