To Karditsa Earthquake Project στο Santo Protect 2018

29 Μαΐου 2018

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Εφαρμοσμένο Σεμινάριο Πεδίου “Santo Protect 2018” που διοργάνωσε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών από τις 24 έως 28/05/2018 στη Σαντορίνη.

Περισσότεροι από 100 φοιτητές του ΠΜΣ, αλλά και επαγγελματίες και υψηλόβαθμα στελέχη των κλάδων του Περιβάλλοντος, της Εκπαίδευσης, της Πολιτικής Προστασίας, του Τουρισμού, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρακολούθησαν εξειδικευμένα θέματα, υπό μορφή εργασιών και δράσεων με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής και ασκήσεις που συνδυάζουν την παραγωγή επιστημονικής γνώσης με την εκπαίδευση. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν τη φύση των κινδύνων με μετρήσεις και έρευνες, τις περιβαλλοντικές προκλήσεις και τις ιδιαιτερότητες του ηφαιστειακού νησιωτικού συμπλέγματος. Το Karditsa Earthquake Project – “Σχολεία εν Δράσει“ του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας  ήταν και εκεί παρόν και εκπροσωπήθηκε από τον υπεύθυνο καθηγητή του Προγράμματος κ. Ιωάννη Παπαϊωάννου, που παρακολουθεί το ΠΜΣ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Το εφαρμοσμένο Σεμινάριο εμπλούτισαν διαλέξεις από διακεκριμένους επιστήμονες, ενώ  έγινε σημαντική αναφορά στα θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, ηφαιστειακού, σεισμικού και κατολισθητικού κινδύνου, συνδυαζόμενων καταστροφών, φυσικό-τεχνολογικών καταστροφών (natech), παροχής πρώτων βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις, σχεδιασμού και ετοιμότητας σε καταστάσεις κρίσεων.

Οι επισκέψεις στους μουσειακούς χώρους του νησιού, σε σημεία με ιδιαίτερο γεωμορφολογικό ενδιαφέρον (Προφήτης Ηλίας, Οία,  Νέα Καμένη), αλλά και ο περίπλους της καλδέρας έδωσαν μια συνολική εικόνα στους συμμετέχοντες για την πολιτισμική και γεωλογική ιστορία του τόπου, τη συνθετότητα του περιβάλλοντος και των κινδύνων, αλλά και την πολιτιστική του βαρύτητα.

Στο τεράστιο αυτό φυσικό εργαστήριο που αντιπροσωπεύει το ηφαιστειακό συγκρότημα της Σαντορίνης οι συμμετέχοντες στο Σεμινάριο απέκτησαν τεκμηριωμένη και αξιοποιήσιμη γνώση για τις μεθοδολογίες αντιμετώπισης των κινδύνων και τη διαχείριση του περιβάλλοντος.

Το σεμινάριο έκλεισε στη γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων του Μπελλώνειου Πολιτιστικού Κέντρου, όπου ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, ο Πρόεδρος στης ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος – Νικόλαος Ζώρζος υπογράμμισαν την τεράστια σημασία της διαχείρισης κατά τη διάρκεια κρίσεων και καταστροφών και απένειμαν βεβαιώσεις στους συμμετέχοντες. Το Karditsa Earthquake Project – “Σχολεία εν Δράσει” συνεργάζεται στενά με τον συντοπίτη μας καθηγητή κο.  Λέκκα, καθώς και με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κο Πατούλη για νέες δράσεις στο μέλλον.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC