- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το νέο γεφύρι της Άρτας κατάντησε η τοποθέτηση γέφυρας στο Μέγδοβα ποταμό

Η Λαική Συσπείρωση, δυο φορές ανέδειξε με επερώτησή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, το αίτημα των κατοίκων και επισκεπτών της Νεράιδας και του Καροπλεσίου Καρδίτσας, για τοποθέτηση γέφυρας στα κατασκευασμένα βάθρα του ποταμού Μέγδοβα στη θέση «Ρογκάκια», ώστε να γίνει επιτέλους εφικτή η μετακίνηση τους, αφού δεν υπάρχει στο μήκος του από το φράγμα της Λίμνης Πλαστήρα και το δρόμο Καρδίτσας – Καροπλεσίου, μέχρι την Δάφνη και την Βίνιανη Ευρυτανίας καμία γέφυρα, ούτε για αυτοκίνητα εν έτει 2021 !

Την πρώτη φορά (22/4/2021), σε απάντηση της επερώτησής μας, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Νούσιος, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τη μη τοποθέτηση εκ’ μέρους της περιφέρειας, της γέφυρας στη θέση «Ρογκάκια» μεταξύ Καροπλεσίου-Νεράιδας, ανέφερε τα εξής.

Η γέφυρα δεν τοποθετήθηκε επειδή δεν έχουν γίνει σωστά τα βάθρα και ότι ο δρόμος ένθεν και ένθεν του Μέγδοβα, στο σημείο που έχουν τοποθετηθεί τα βάθρα για τη γέφυρα, είναι «κλειστός» από βλάστηση δηλαδή δεν φτάνει μέχρι εκεί και για να διανοιχθούν τα 700 μέτρα όπως είπε (400 μ. από την πλευρά της Νεράιδας και 300 μ. από την πλευρά του Καροπλεσίου) χρειάζονται τεχνικές και περιβαλλοντικές μελέτες και αδειοδότηση.

Σημείωσε δε ότι ο συγκεκριμένος δρόμος και η συγκεκριμένη γέφυρα δεν έχει επείγοντα χαρακτήρα, δεν εξυπηρετεί πολύ, δεν εξυπηρετεί ιδιαίτερο κόσμο! Αλήθεια πώς να έχει κίνηση αφού δεν υπάρχει γέφυρα, άρα δεν οδηγεί πουθενά!

Ο δε κ. Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ανέφερε τότε ότι θα πάει ο ίδιος επιτόπου για να δει τι μπορεί να γίνει και ότι θα μας ενημέρωνε.

 

Πέρασαν από τότε 5 μήνες και δεν υπήρξε καμία απάντηση, καμία ενέργεια από την πλευρά της περιφερειακής αρχής Θεσσαλίας.

Γι’ αυτό ως Λαική Συσπείρωση, καταθέσαμε νέα επερώτηση, που συζητήθηκε στις 30/9/21 στο περιφερειακό συμβούλιο, προκειμένου να μάθουμε τι συμβαίνει.

Στην επερώτησή μας, πληροφορούσαμε την περιφερειακή αρχή, ότι στις αρχές Αυγούστου 2021, κάτοικοι της Νεράιδας και του Καροπλεσίου, μετά από μαζική κινητοποίηση τους, καθάρισαν με εθελοντική εργασία το δρόμο που δεν μπορούσε η περιφέρεια, ο οποίος σημειωτέον μετά από μέτρησή τους, διαπιστώθηκε ότι δεν είναι 700 μέτρα, όπως είχε πει ο κ. Νούσιος, αλλά μόλις 218 μέτρα! (124 μ. από την πλευρά της Νεράϊδας και άλλα 94 μ. από την πλευρά του Καροπλεσίου).

Επίσης, ότι μετά και από επιτόπια επίσκεψη του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, Τάσου Tσιαπλέ, διαπιστώσαμε ότι τα βάθρα φαίνονται σε καλή κατάσταση, οπότε θα μπορούσαν να στηρίξουν την γέφυρα, κι αν ο κ. Νούσιος θεωρούσε ότι χρειάζονται ενίσχυση ας το έκανε τόσο καιρό.

 

Απαντώντας στην δεύτερη επερώτησή μας (30/9/21) ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, αποδείχθηκε ότι δεν πήγε ποτέ επιτόπου όπως μας είχε υποσχεθεί.

Επειδή δεν είχε καμία δικαιολογία γιατί δεν έκανε το έργο, επανέλαβε τα ίδια που μας είχαν πει και την προηγούμενη φορά (22/4/2021), απλά πρόσθεσε και μια νέα δικαιολογία, ότι φταίει ο ΙΑΝΟΣ, αφού αναγκάστηκαν να δώσουν προτεραιότητα στην αποκατάσταση των καταστροφών. Αλλιώς θα το έφτιαχναν και εν πάση περιπτώσει δεν φταίει αυτός που δεν το έγινε 12 χρόνια τώρα. Μόνο που τα 10 από τα τελευταία 12 χρόνια ο κ. Αγοραστός είναι περιφερειάρχης και επομένως υπεύθυνος που δεν έγινε.

Να του θυμίσουμε επίσης ότι ο ΙΑΝΟΣ υπήρχε και τον περασμένο Απρίλη που κάναμε την πρώτη επερώτηση και δεν τον επικαλέστηκε τότε, άρα η νέα δικαιολογία δεν ευσταθεί.

Στην επιμονή μας ότι αυτό το έργο δεν απαιτεί μεγάλη δαπάνη και ούτε είναι κανένα σύνθετο και χρονοβόρο έργο, άρα πρέπει να μας δώσει ένα χρονοδιάγραμμα πότε σκοπεύει να το κάνει, αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένη απάντηση, λέγοντας ξανά ότι θα το δει και αν υπάρχει δυνατότητα από κάπου να χρηματοδοτηθεί.

Επομένως το δίκιο αίτημα των κατοίκων και επισκεπτών της Νεράιδας και του Καροπλεσίου, για την τοποθέτηση της γέφυρας τύπου «Μπέλευ» στα κατασκευασμένα βάθρα στη θέση «Ρογκάκια» στον Μέγδοβα, ο κ. περιφερειάρχης που καυχιέται ότι απογείωσε την Θεσσαλία, για μια ακόμα φορά το στέλνει στις καλένδες, μετατρέποντας το στο νέο «γεφύρι της Άρτας»!

Η Λαική Συσπείρωση, θα εξακολουθεί να διεκδικεί την επίλυση αυτού του προβλήματος, όπως και την αποκατάσταση όλων των προβλημάτων που δημιούργησε ο ΙΑΝΟΣ στο οδικό δίκτυο, στις υποδομές και την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στην Νεράιδα, στο Σαραντάπορο, στο Αμάραντο και στα άλλα ορεινά χωριά των Αγράφων και του κάμπου της Καρδίτσας.