- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το Νοσοκομείο Καρδίτσας εκπέμπει SOS

Το Σαββατοκύριακο (4-5/6/22) το Νοσοκομείο Καρδίτσας λειτουργεί χωρίς εφημερεύοντα ακτινολόγο. Αυτό για το οποίο προειδοποιούσαμε εδώ και τουλάχιστον ένα 6μηνο συνέβη, αφού η κυβέρνηση, το υπουργείο,  η 5η ΥΠΕ και η διοίκηση του ΓΝΚ δεν πήραν κανένα μέτρο για αν αποφευχθεί η τραγική αυτή κατάσταση.

Το ΔΣ της ΕΙΝΚΥΝΚ έχουμε ήδη προβεί σε έγγραφη αναφορά στον εισαγγελέα για όσα καταγγέλλουμε.Δεν σταυρώνουμε τα χέρια σε ό,τι μας ετοιμάζουν. Έχουμε ήδη δηλώσει ότι η κατάσταση στο ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου Καρδίτσας είναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

Δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί υπέρηχος στα έκτακτα και τα επείγοντα περιστατικά!!!

Υπάρχουν σοβαρές παθήσεις για τη διάγνωση των οποίων το υπερηχογράφημα δεν μπορεί να αντικατασταθεί από άλλη εξέταση , ενώ είναι απαράδεκτο περιστατικά που θα μπορούσαν να διαγνωσθούν με υπερηχογράφημα να υπόκεινται σε αξονική τομογραφία και στην αντίστοιχη αυξημένη ποσότητα ακτινοβολίας, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για παιδιά, εφήβους, γυναίκες και άνδρες  αναπαραγωγικής ηλικίας.

Οι αξονικές τομογραφίες πραγματοποιούνται  μόνο από τεχνολόγο-ακτινολόγο, χωρίς την παρουσία και ευθύνη ιατρού ακτινολόγου!!!

Οι εικόνες αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου Τρικάλων, όπου και τίθεται η γνωμάτευση, με τον εκεί ακτινολόγο να έχει μόνο μία τηλεφωνική και όχι άμεση εικόνα της κλινικής κατάστασης του ασθενούς . Το «delivery» ιατρικών εξετάσεων και των γνωματεύσεών τους εγκυμονεί κινδύνους για έκτακτα και κατεπείγοντα περιστατικά.

Οι συγκεκριμένες συνθήκες λειτουργίας δημιουργούν μεγάλους κινδύνους στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. Εκτίθεται η υγεία μέχρι και η ζωή των ασθενών!!!

 

Της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας