- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το Νοσοκομείο Καρδίτσας κινδυνεύει από την πολιτική της κυβέρνησης!

Την προηγούμενη εβδομάδα παραιτήθηκε άλλος ένας ακτινολόγος από το ακτινολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας. Πλέον στο νοσοκομείο παραμένει να εργάζεται μόνος ένας ακτινολόγος. Ο κίνδυνος για άλλη μία φορά να βρεθεί στον αέρα η εύρυθμη λειτουργία ολόκληρου του νοσοκομείου είναι περισσότερο από ορατή.

Πρόκειται για μια προδιαγεγραμμένη εξέλιξη, αφού εδώ κι ένα χρόνο έχουν παιχτεί τα προηγούμενα επεισόδια με τις παραιτήσεις ακόμα τριών ακτινολόγων. Η κυβέρνηση, το υπουργείο υγείας και οι διοικήσεις του νοσοκομείου φέρουν ακέραιη την ευθύνη για αυτή την εξέλιξη, παρά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις και τις συνεχείς προτάσεις της Ένωσης των Νοσοκομειακών Γιατρών. Καμία σχέση δηλαδή με την αυτοθυσία αλλά και τον ταυτόχρονο αγώνα με τα οποία στήριξαν όλοι οι συνάδελφοι ακτινολόγοι το νοσοκομείο.

 

ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΓΝΚ – 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

 

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεταιδιαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις στη δημόσια υγεία:

 

 

 

 

 

 

 

Θα λέγαμε ότι είναι ανίκανοι να στηρίξουν το δημόσιο σύστημα και την υγεία του λαού, αν δεν γνωρίζαμε ότι μεθοδεύουν την ιδιωτικοποίησή του. Αλλιώς θα εφάρμοζαν τις προτάσεις που τόσο καιρό και επανειλημμένα έχουμε καταθέσει, αντί δήθεν να κόπτονται ποιοι, πόσοι και για πόσο θα μετακινηθούν από τα κέντρα υγείας στο νοσοκομείο, από τις κλινικές στα ΤΕΠ, από τα ΤΕΠ στην κλινική COVID; από τα Τρίκαλα στην Καρδίτσα και από την Καρδίτσα στη Λαμία και στο Βόλο.

 

Μην τολμήσουν στη συνήθη τους τακτική να πουν ότι για τις ελάχιστες θέσεις που προκηρύσσονται «δεν υπάρχει ενδιαφέρον», γιατί είναι κι αυτό δική τους ευθύνη. Αφού έχουν μετατρέψει τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας σε κάτεργα, με περιοδεύοντες γιατρούς για να μπαλώσουν τα κενά, με τους πρώην «ήρωες με τις ποδιές»να παρακαλούν για τα αυτονόητα, δηλαδή μέχρι και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα μηνών.

 

Μην διανοηθούν να καταργήσουν το δευτεροβάθμιο χαρακτήρα του νοσοκομείου, να συγχωνεύσουν κλινικές, να μειώσουν τις κλίνες, στην άθλια λογική ότι «αφού δεν δουλεύει όπως πρέπει, ας το κλείσουμε ή ας το κάνουμε κέντρο υγείας». Δεν πρόκειται να περάσει η πολιτική που μεθοδεύει η κυβέρνηση δια στόματος πρωθυπουργού ότι «Δεν γίνεται να έχουμε 3 νοσοκομεία σε απόσταση 20 χλμ γιατί όλοι ήθελαν νοσοκομεία στην πόλη τους».

 

Το Νοσοκομείο Καρδίτσας και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας δεν μπορεί να σωθεί εάν δεν υλοποιηθούν ΑΜΕΣΑ και ΟΛΑ τα αιτήματά μας για να δημιουργηθούν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και να δώσουν πραγματικά κίνητρα:

 

 

ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΓΝΚ – 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

Της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Κ.)