- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το Παράρτημα Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ αποχαιρετά τον σύντροφο Βασίλη Φυτσιλή

Το Παράρτημα Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ αποχαιρετά τον σύντροφο Βασίλη Φυτσιλή που έφυγε και η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη, και ώρα  2.00 το μεσημέρι  στην κεντρική πλατεία της  Σέκλιζας ( Καλλίθηρο)

Με συγκίνηση και περηφάνια αποχαιρετούμε τον σύντροφο και συναγωνιστή, τον κομμουνιστή Βασίλη Φυτσιλή. Τον διακεκριμένο πεζογράφο, με σημαντική συνεισφορά στα Γράμματα και στην Τέχνη, με μεγάλη προσφορά στον αγώνα του λαού μας για την απελευθέρωση από τον κατοχικό ζυγό, για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Με λαϊκή – αγροτική καταγωγή, αντιμετωπίζοντας μεγάλες δυσκολίες ο ίδιος και η οικογένειά του, ανέπτυξε δράση από τα πρώτα νεανικά του χρόνια. Συμμετείχε ως ΕΠΟΝίτης στη σύνταξη εφημερίδας της ΕΠΟΝ.

Μετά την απελευθέρωση κατατάσσεται στον ΔΣΕ. Όπως χιλιάδες άλλοι αγωνιστές καταδικάζεται σε ισόβια για τη δράση του και μένει σε φυλακές και εξορίες για 12 χρόνια.

Κατέγραψε μαρτυρίες και μνήμες από τον ηρωικό αγώνα του ΔΣΕ μέσα από πεζογραφήματα, που μοιάζουν με ηρωικά ποιήματα, εμπνευσμένα από την ακατάβλητη δύναμη του λαϊκού, αντιστασιακού, απελευθερωτικού, ταξικού κινήματος τη δεκαετία ΄40-΄50.

Ο  σ. Β. φυτσιλής υπήρξε πρόεδρος επί σειρά ετών της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και πρόεδρος του Παραρτήματος Καρδίτσας

Παρέμεινε αταλάντευτος, με νεανικό – αγωνιστικό φρόνημα και προσφορά στην πρώτη γραμμή του αγώνα, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, μέχρι την τελευταία του στιγμή