- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το ΠΑΣΟΚ ανοίγει τον διάλογο για τις γυναικοκτονίες και την ενδοοικογενειακή βία στην ψηφιακή του πλατφόρμα

Σημαντική πρωτοβουλία από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αναφορικά με το μείζον ζήτημα των γυναικοκτονιών και της ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα. Συζητήσεις και βοήθεια μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του κόμματος.

Η έκρηξη περιστατικών γυναικοκτονιών [1] και ενδοοικογενειακής βίας, αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Ωστόσο, παρά την αυξανόμενη συνειδητοποίηση που φέρνει η οδυνηρή συχνότητα τους, αυτή δεν έχει μεταφραστεί ακόμη σε μέτρα που θα πάψουν να προδίδουν την εμπιστοσύνη των γυναικών στην Πολιτεία. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγήςανοίγει το διάλογο στην ψηφιακή πλατφόρμα του κόμματος, Digitalsociety.gr.

Είμαστε μαζί σου, για να διαμορφώσουμε τις ολιστικές πολιτικές- αφετηρία της εξάλειψης των γυναικοκτονιών.

Η καμπάνια διαβούλευσης με την κοινωνία ξεκινά σήμερα και σε επόμενο στάδιο συγκροτημένα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα συζητήσει με νομικούς, γυναικείες οργανώσεις, εμπλεκόμενες κρατικές αρχές κλπ προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ενιαίο και ολιστικό πλαίσιο αντιμετώπισης που δεν θα αντιμετωπίσει μόνο το θέμα της απονομής δικαιοσύνης αλλά και τις απαραίτητες δομές για την στήριξη, την απομάκρυνση της γυναίκας από το κακοποιητικό περιβάλλον, την στήριξη με εργασία κλπ.